Actueel

Nieuws

Prinsjesdag 2022: overzicht maatregelen Lokaal nieuws woensdag 21 september 2022

Prinsjesdag 2022: overzicht maatregelen

Prinsjesdag was in de afgelopen jaren vooral een formaliteit. Dit jaar is het wel anders. Hoge energietarieven en dure boodschappen hollen de koopkracht uit. Een pakket aan maatregelen moet de pijn te verzachten. We zetten de belangrijkste besluiten van Prinsjesdag 2022 voor je op een rij.

Hoge gasprijs maakt huis isoleren aantrekkelijk Lokaal nieuws woensdag 07 september 2022

Hoge gasprijs maakt huis isoleren aantrekkelijk

Het afsluiten van een vast energiecontract is op dit moment nauwelijks mogelijk. De gasprijs piekt en ook de prijs van stroom zit in de lift. Dit maakt het doorvoeren van energiebesparende maatregelen nog relevanter. Je kan de investering vaak al in twee jaar terugverdienen!

Een nieuwbouwhuis kopen? Let op deze aandachtspunten Lokaal nieuws woensdag 10 augustus 2022

Een nieuwbouwhuis kopen? Let op deze aandachtspunten

Kun je het ideale huis maar niet vinden? Of vis je steeds achter het net in deze woningmarkt? Het kopen van een nieuwbouwhuis kan een goed alternatief zijn. De prijs staat vast en de nieuwbouwwoningen worden per loting verdeeld. Verdiep je wel in de verschillen en aandachtspunten. Zo zit de hypotheek bij nieuwbouw iets anders in elkaar.

Nieuwbouwwoning vrij op naam
Een nieuwbouwwoning koop je ‘vrij op naam’ (v.o.n.). Dit betekent dat je een aantal kosten niet hoeft te betalen die bij bestaande bouw wel voor eigen rekening zijn. Het gaat specifiek om de notariskosten en de overdrachtsbelasting.

Hypotheek meeverhuizen om hoge hypotheekrente te ontlopen Lokaal nieuws woensdag 27 juli 2022

Hypotheek meeverhuizen om hoge hypotheekrente te ontlopen

Veel woningeigenaren nemen bij het verhuizen hun huidige hypotheek mee. Zo ontlopen ze de sterk omhoog geschoten hypotheekrente. Het voordeel in maandlasten kan fors oplopen. Toch is het meeverhuizen van je hypotheek niet altijd de beste optie.

Huiseigenaar of huurder? Dit wijzigt er per juli Lokaal nieuws woensdag 29 juni 2022

Huiseigenaar of huurder? Dit wijzigt er per juli

Zoals ieder jaar wijzigt er het een en ander per 1 juli. Dit is ook het geval op het gebied van wonen. Goed nieuws is de btw-verlaging op energie. Daarnaast worden rookmelders verplicht in iedere woning. Deze veranderingen kun je verwachten

Bruto maandlasten hypotheek verdubbeld sinds januari Lokaal nieuws vrijdag 17 juni 2022

Bruto maandlasten hypotheek verdubbeld sinds januari

De bruto maandlasten voor een gemiddelde woning met een aflossingsvrije hypotheek zijn verdubbeld ten opzichte van het begin van dit jaar. Veroorzaker is de sterke rentestijging, gecombineerd met de relatief hoge huizenprijzen. Technologiebedrijf Calcasa bracht de details in kaart over deze lastenstijging.

Start je familie in Almere Lokaal nieuws dinsdag 10 mei 2022

Start je familie in Almere

Almere is een mooie stad om je familie in te starten. Dit komt niet alleen doordat Almere nabij Amsterdam en Schiphol ligt, maar ook omdat het een plek is die blijft groeien, blijft innoveren en blijft ondernemen! Vooral op de woningmarkt is het momenteel erg moeilijk om iets te vinden in de randstad, maar Almere groeit mee! In Almere zijn er vele nieuwbouwprojecten aan de gang die ieder een eigen invalshoek hebben. Ben jij al enthousiast en heb je al een huisje gekocht in Almere? Dan is het hoogst tijd om te kijken naar hoe je je familie een goede start geeft in deze prachtige stad! Laten we beginnen met het inrichten van je huis, want er is geen plek zoals thuis!

Kinderkamers

Allereerst de kinderkamers. Of je nu een meisje of een jongen hebt, bij  www.bymmstore.nl  kan je terecht voor alles voor het interieur van een kinderkamer. Er zijn bijvoorbeeld verschillende soorten bedden. Natuurlijk kan je een neutraal bed nemen of een meegroeibed dat verstelbaar is in de lengte. Zo een bed is ideaal als je rekening wilt houden met de groeispurten van je kind maar toch een geborgen gevoel wilt geven aan je kind door middel van een bed op maat. Naast deze bedden zijn er natuurlijk jongensbedden en meisjes bedden beschikbaar. Een  jongensbed  wordt gekarakteriseerd door verschillende auto’s, terwijl meisjes bedden er vaker uitzien als een kasteel. Natuurlijk betekent dit niet dat een meisje geen jongensbed kan hebben of een jongen geen meisjesbed! Dit soort bedden worden vaak zelf door de kinderen gekozen en het is de ideale manier om meer vrijheid en onafhankelijkheid aan je kind te geven!

Woonkamer

Een andere belangrijke ruimte in je huis is de woonkamer. Dit is de plek waar de gehele familie samen kan komen om een lekkere middag spelletjes te doen of in de avonden een film kan kijken. Zorg er daarom voor dat er in de woonkamer genoeg ruimte is om te zitten. Hierdoor kan iedereen comfortabel blijven. Tevens is het belangrijk om een goede salontafel te nemen. Wanneer je kinderen hebt kan een kleine salontafel namelijk niet groot genoeg zijn om een tekening op te maken. Een grote salontafel is daarom een goed advies om mee te nemen tijdens het uitkiezen van een salontafel.

Let wel op dat je woonkamer kindvriendelijk is. Dit betekent dat je gevaarlijke objecten limiteert en ongelukken voorkomt. Dit kan je doen door bijvoorbeeld geen glazen vazen te nemen.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Almere.

Aanmelden