Mobiele airco

Actueel

Nieuws

Grens Nationale Hypotheek Garantie volgend jaar naar € 355.000 Lokaal nieuws woensdag 06 oktober 2021

Grens Nationale Hypotheek Garantie volgend jaar naar € 355.000

Wil je dit jaar een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie afsluiten, dan mogen de totale kosten voor de woningkoop maximaal €325.000. Ieder wordt deze NHG-grens opnieuw vastgesteld aan de hand van ontwikkelingen op de woningmarkt. Nu de woningprijzen de pan uit rijzen wordt ook de grens sterker verhoogd dan gepland. 

De grens voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie is voor 2022 vastgesteld op € 355.000. Dit bedrag is tot stand gekomen door de gemiddelde woningwaarde van de afgelopen 27 maanden te nemen, plus 4 procent. Deze extra vier procent is een uitzondering om beter aan te sluiten bij de marktomstandigheden.

Grens Nationale Hypotheek Garantie reageert met vertraging
Terwijl de NHG-grens volgend jaar € 355.000 bedraagt, publiceerde de NVM over het tweede kwartaal van dit jaar een gemiddelde verkoopprijs van € 410.000. Deze gemiddelde transactieprijs ligt dus nu al € 55,000 boven de NHG grens voor volgend jaar. Het risico bestaat dat bij een verdere stijging NHG al snel weer uit zicht raakt voor veel kopers.

 

Prinsjesdag 2021: gevolgen voor hypotheek en huis Lokaal nieuws woensdag 22 september 2021

Prinsjesdag 2021: gevolgen voor hypotheek en huis

Je krijgt met een aantal verplichte verzekeringen te maken als je een huis koopt, zoals een opstal-, en overlijdensrisicoverzekering. Daarnaast zijn er ook nog verzekeringen die praktisch zijn om af te sluiten. Denk aan de inboedel-, rechtsbijstand-, en aansprakelijkheidsverzekering. Wij hebben handige verzekeringen voor huiseigenaren op een rij gezet.

Opstalverzekering

Een goede opstalverzekering wordt vaak verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker. Deze woonverzekering verzekert alles dat vastzit in en rondom de woning. Zo dekt deze verzekering de kosten aan de opstal in het geval van waterschade of stormschade. Ook je houten vloer en behang valt onder de dekking. Alle verplaatsbare spullen in je woning vallen onder de inboedelverzekering. Deze verzekering is niet verplicht, maar je kunt er eigenlijk niet omheen. Met een combinatie van deze verzekeringen ben je gedekt tegen materiële schade als gevolg van inbraak, schade door het weer, brand en ontploffing. Het valt aan te raden om beide verzekeringen bij dezelfde maatschappij af te sluiten. Zo voorkom je dat er een discussie ontstaat tussen verzekeraars over wie de schade moet betalen.

Overlijdensrisicoverzekering

Deze verzekering is niet altijd verplicht, maar het kan verstandig zijn om deze wel af te sluiten. Bij een overlijdensrisicoverzekering keert de verzekeraar een overeengekomen bedrag uit aan je nabestaanden in het geval van overlijden. Door deze verzekering af te sluiten voorkom je dat je partner of kinderen in de financiële problemen komen als ze door jouw overlijden je inkomen moeten missen terwijl de woonlasten hetzelfde blijven. De overlijdensrisicoverzekering is niet meer verplicht voor mensen die een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluiten. NHG kan namelijk een vangnet bieden bij betalingsproblemen. Vaak is het ook mogelijk om een woonlastenverzekering af te sluiten in combinatie met een hypotheek. Deze verzekering zorgt ervoor dat je jouw hypotheek kunt blijven betalen als je arbeidsongeschikt raakt of werkloos.

Aansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering is niet verplicht, maar kan wel erg nuttig zijn. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben jij gedekt voor schade aan personen en zaken. Dit geldt ook voor schade die je niet zelf hebt veroorzaakt, maar waar je volgens de wet wel voor aansprakelijk bent. Dit kan bijvoorbeeld waterschade bij jouw buren zijn als gevolg van een gesprongen waterleiding in je woning. De kosten van dit soort schades kunnen erg hoog oplopen, waardoor het verstandig is om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten als je huiseigenaar wordt.

Rechtsbijstandverzekering

Tenslotte kun je overwegen om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd van juridische bijstand bij een geschil. Deze verzekering kan nuttig zijn bij een conflict over een koop- of huurcontract of als blijkt dat er gebreken zijn aan je nieuwe woning. Ben jij op zoek naar een nieuwbouwwoning? Meld je direct aan om gratis en vrijblijvend op de hoogte te blijven van nieuwbouwontwikkelingen in de regio Rotterdam.

 

 

 

Verhuizen naar nieuwbouw Lokaal nieuws dinsdag 21 september 2021

Verhuizen naar nieuwbouw

Als iemand gaat verhuizen dan komt daar het een en ander bij kijken, ook als het een nieuwbouwhuis is. Er zijn een aantal aandachtspunten die zeker niet vergeten mogen worden, naast het inrichten van het huis en het verhuizen. Meestal vraagt verhuizen naar een nieuwbouwhuis zelfs nog wat meer aandacht.

Verzekeringen checken

Allereerst moet er gecheckt worden of alle verzekeringen in orde zijn. Misschien zijn er al verzekeringen op het oude huis, maar het is belangrijk dat het nieuwe huis ook verzekerd is. Ook al staat het nog leeg. Opstalverzekering vergelijken is altijd verstandig en hetzelfde geldt eigenlijk voor de inboedelverzekering. Misschien blijkt na het vergelijken wel dat de verzekeringen veel goedkoper of beter uitpakken. De inboedelverzekering is voor alles in en om het huis wat los is en een opstalverzekering is voor de schade aan het huis zelf en alles wat hieraan vastzit.

Check bij de oplevering

Het is belangrijk dat de woning goed wordt gecheckt bij de oplevering. Mankementen moeten binnen drie maanden na oplevering opgelost worden. Neem voor de oplevering eventueel een deskundige mee.

Hou rekening met vocht

In een nieuwbouwhuis kan wel 4000 liter vocht zitten, dat is bijna een flink opblaaszwembad vol. Het duurt wel twee jaar voordat al het vocht uit de woning verdwenen is. Hou hier rekening mee met het kiezen van de wand- en vloerbekleding. Een specialist kan met de keuze helpen.

Energie en internet regelen

Zorg dat bijtijds de energieleverancier is ingelicht en kies op tijd een provider voor de nieuwe woning. Al het te laat geregeld wordt, bestaat de kans dat er de eerste dagen geen licht, warmte of internet is. Ook hier is vooraf vergelijken een verstandige optie. Vergeet ook de waterlevering niet. Als het goed is, heeft de aannemer al gezorgd dat het huis is aangesloten op de waterleiding. Laat de eerste drie maanden iedere dag de waterleidingen even goed doorlopen. Dit hoeft niet bij de toilet of de douche.

Tuin

Waarschijnlijk heeft de tuin niet echt prioriteit als je gaat verhuizen. Meestal is er binnen al genoeg te doen. Bij een nieuwbouwhuis is de kans groot dat er slechts een paar tegels in de tuin liggen. Bij regen betekent dat al snel dat mensen modderige of zanderige schoenen krijgen en hiermee het huis inlopen. Soms kan tijdelijk een stukje kunstgras plaatsen al een ideale oplossing zijn. Tijdelijke bestrating of metalen platen naar de voordeur van het huis is zeker voor de verhuisdag prettig.

Beveiliging

Staat er in het nieuwe huis al een mooie keuken met dure apparatuur of staan er andere waardevolle spullen in het huis en is het nog niet bewoond? Dan is beveiliging van het huis zeker het overwegen waard. Al hangt er maar een (nep)camera.

 

 

Goedkoop laminaat voor een nieuwbouw woning Lokaal nieuws maandag 13 september 2021

Goedkoop laminaat voor een nieuwbouw woning

Heb je een nieuwbouw woning gekocht of ben je verantwoordelijk voor de oplevering van een nieuwbouw woning? Dan is het belangrijk dat de woning ook een mooie vloer krijgt. De vloer komt vaak in de woning te liggen vlak voordat de nieuwe bewoner intrekt. De vloer is een belangrijk onderdeel van een woning, omdat een vloer zoveel invloed op de uitstraling heeft. Er zijn verschillende soorten vloeren die je kunt leggen, vooral goedkoop laminaat blijkt vaak een goede keuze. Laminaat heeft namelijk een aantal belangrijke voordelen. Vooral voor nieuwbouw woningen is laminaat een zeer geschikte keuze.

Laminaat is relatief goedkoop

Om te beginnen is laminaat goedkoper dan bijvoorbeeld een massief houten vloer. Dat maakt de vloer een betere keuze voor nieuwbouw woningen. Ook het onderhouden van laminaat is relatief eenvoudig. Als de vloer schade oploopt, is de vloer bovendien weer relatief eenvoudig en goedkoop te herstellen. Zo kan de vloer bijvoorbeeld al geplaatst worden terwijl er nog verbouwd wordt.

Is goedkoop laminaat iets voor jou?

Goedkoop laminaat is dus een zeer geschikte vloer voor nieuwbouw. Het is bovendien een vloer die de meeste mensen heel erg mooi vinden. Laminaat lijkt vaak precies op de vloer van massief hout, maar is iets dunner en bovendien een stuk goedkoper. Je hebt ook ontzettend veel mogelijkheden als je een vloer van laminaat wilt kopen. Wat de uitstraling betreft, is er dus veel keuze. Overigens kan er wel sprake zijn van kwaliteitsverschil tussen de vloeren. Ga dus wel goed na waar je de laminaatvloer het best kunt halen. Zo hoef je niet bang te zijn dat de kwaliteit van de vloer niet helemaal naar wens is.

Welke vloeren zijn nog meer geschikt voor nieuwbouw?

Goedkoop laminaat is dus een uitstekende vloer voor een nieuwbouw woning. Veel andere vloeren zijn vaak te duur voor een nieuwbouw woning. Bij het opleveren van nieuwbouw moet namelijk ook aan het budget worden gedacht. Pvc is nog wel een goed alternatief voor de laminaatvloer. Ook pvc is erg onderhoudsvriendelijk en vrij goedkoop te plaatsen. Ook die vloer is dus zeer geschikt voor nieuwbouw woningen.

Waar vind je goedkoop laminaat?

Goedkoop laminaat kun je bij verschillende aanbieders bestellen. Het is belangrijk om je goed in de verschillende mogelijkheden te verdiepen. Goedkoop laminaat is niet altijd ook goed laminaat, maar goedkoop zegt ook niet altijd iets over de kwaliteit. Bij laminaat is het dus vooral van belang om goed naar de kwaliteit te kijken. Door recensies door te nemen kun je een goed beeld krijgen van wat voor kwaliteit vloeren een bedrijf aanbiedt. We raden je dan ook goed aan om je in de verschillende mogelijkheden te verdiepen.

Met goedkoop laminaat kun je een nieuwbouw woning dus prima van een goede vloer voorzien. Een vloer die niet alleen onderhoudsvriendelijk is, maar ook nog eens een goede uitstraling heeft. Vandaar dat veel nieuwbouw woningen standaard worden voorzien van laminaat. Mocht je laminaat toch niets vinden, dan is de vloer van pvc mogelijk nog een goed alternatief.

 

Daalt de laagste hypotheekrente verder? Lokaal nieuws woensdag 08 september 2021

Daalt de laagste hypotheekrente verder?De hypotheekrente is nog steeds uitzonderlijk laag. Sluit je een hypotheek af met een renteperiode van 10 jaar, dan is dit al mogelijk tegen 0,86 procent. Los van de laagste hypotheekrente zijn ook de gemiddelde rentes gedaald. Banken proberen elkaar af te troeven met de scherpste rentes, waardoor een mogelijke opleving al in de kiem gesmoord wordt.Tal van geldverstrekkers hebben in de afgelopen weken de   hypotheekrente   verlaagd. Hiermee kreeg de neerwaartse trend een vervolg. Naast kleinere hypotheekbanken ging de rente ook omlaag bij ABN Amro, Rabobank, ING en SNS Bank

 

Hoeveel eigen geld heb ik nodig om een huis te kopen? Lokaal nieuws woensdag 28 juli 2021

Hoeveel eigen geld heb ik nodig om een huis te kopen?

Bij het kopen van een woning is de koopsom van het huis zelf de grootste kostenpost. Toch krijg je te maken met bijkomende kosten voor de taxatie, advies en de notaris. Zelfs bij een woning in het goedkopere segment liggen de kosten al snel rond de €10.000. Meestal kun je dit niet meefinancieren in je hypotheek, waardoor je ook zelf moet inleggen. We bekijken hoeveel spaargeld je nodig hebt bij de aankoop van een huis in verschillende prijsklassen.

Eigen geld nodig bij kopen huis
Wanneer je een bestaande woning koopt, krijg je te maken met de ‘kosten koper’ (k.k.). Jij als koper draait op voor deze kosten. De hoogte ervan is voor een deel afhankelijk van de koopsom van de woning. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende kosten die een rol spelen bij het kopen van een huis:

Verhuizen? Vergeet de autoverzekering niet Lokaal nieuws donderdag 22 juli 2021

Verhuizen? Vergeet de autoverzekering niet

Een verhuizing betekent niet alleen het inrichten van de nieuwe woning, maar ook het regelen van de verzekeringen . Een verzekering die mensen zeker niet moeten vergeten is de autoverzekering. Waar de Belastingdienst jouw nieuwe adres automatisch doorkrijgt, geldt dit niet voor de autoverzekeraar. Je zult dus zelf je nieuwe adres moeten doorgeven. Dit is ook gelijk een mooie gelegenheid om je huidige verzekering onder de loep te nemen.

Premie autoverzekering woonplaats afhankelijk

De premie van de autoverzekering is van meerdere factoren afhankelijk. Zo wordt er gekeken naar je leeftijd, het type auto én het aantal schadevrije jaren. Ook wordt er gekeken naar jouw woonadres. Een adreswijziging betekent dus automatisch een premiewijziging. Verzekeraars kijken bij het bepalen van de nieuwe premie naar de kans op diefstal en schade op het nieuwe adres. De kans op autoschade is groter in een drukke stad dan op het platteland. Wanneer je van een klein dorp naar Almere verhuisd zal de premie van de autoverzekering daarom ook stijgen. Den Haag is de duurste stad om de auto te verzekeren. In de hofstad worden jaarlijks veel auto’s gejat en gebeuren er veel auto-ongelukken. Verzekeraars berekenen dit risico door in de premie van de autoverzekering. Maandelijks is een Hagenaar gemiddeld €34,98 kwijt voor de autoverzekering. Groningers zijn het goedkoopste uit. Zij betalen 'slechts' €25,01 per maand voor de autoverzekering.

Nieuwe autoverzekering afsluiten

Vaak loont het om een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Verzekeraars geven nieuwe klanten namelijk vaak een welkomstkorting. Bovendien kan de nieuwe situatie ervoor zorgen dat een andere autoverzekering en dekking beter bij jouw nieuwe situatie past. Een autoverzekering sluit je in principe voor één jaar af. Sommige verzekeraars bieden je de mogelijkheid tussentijds op te zeggen, bij anderen moet je het jaar afwachten. Het is dus verstandig om na te gaan of het mogelijk is om jouw autoverzekering op te zeggen. Vervolgens kun je verschillende autoverzekeringen vergelijken en opnieuw de auto verzekeren .

Besparen op de autoverzekering

Automobilisten kunnen op verschillende manieren besparen op de autoverzekering. Zo is het mogelijk om de autoverzekering gelijk voor een jaar te betalen. Hierdoor ben je 6 procent goedkoper uit. Daarnaast kun je ook door een andere dekking te kiezen flink besparen op de verzekering. Veel mensen hebben een dekking die niet goed bij de leeftijd en de waarde van hun auto past. Voor auto's dan 10 jaar is een WA+ verzekering voldoende. Ook is het verstandig om kleine schades zelf te betalen. Als je schade claimt, verlies je (meestal) je no-claimkorting. Hierdoor stijgt de premie. Daarom is het soms voordeliger om kleine schades zelf te betalen, dan jarenlang een hogere premie te betalen. Tot slot kun je ook op de premie besparen door een hoger eigen risico af te sluiten. Een hoger eigen risico, betekent een lagere premie. Deze optie is alleen interessant als je genoeg spaargeld hebt om eventuele schade zelf te betalen.

 

‘Stijging woningprijs vlakt pas af als hypotheekrente stijgt’ Lokaal nieuws woensdag 30 juni 2021

‘Stijging woningprijs vlakt pas af als hypotheekrente stijgt’

De trend van stijgende huizenprijzen zet ook in mei enthousiast door. Zo is het prille record van april alweer verbroken. Waar in april nog een stijging van 11,5% te zien was in vergelijking met het jaar ervoor, is het verschil in mei 12,9%. Dit is de sterkste prijsstijging sinds april 2001, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster.

In juni 2013 bereikten de woningprijzen een dieptepunt. Sindsdien is er sprake van een stijgende lijn. Zo lag de prijsindex voor bestaande woningen in mei dit jaar op het hoogste niveau ooit. Vergeleken met het dal in 2013 zijn de prijzen in mei met 66,8% gestegen. Stel je kocht destijds een gemiddelde woning van €200.000. Inmiddels zou je voor dezelfde woning circa €333.600 betalen.

Op vakantie naar een oranje land? Verzekeringsdekking niet altijd geldig! Lokaal nieuws woensdag 16 juni 2021

Op vakantie naar een oranje land? Verzekeringsdekking niet altijd geldig!

Met de zomervakantie voor de deur staan we meer dan ooit te trappelen om weer op reis te gaan. De reisadviezen van de overheid kleuren alleen nog oranje voor veel landen. Ondanks de negatieve adviezen zijn de meeste grenzen wel weer open voor toeristen. Wat kan je van je verzekeraar verwachten als je toch afreist naar een ‘oranje’ gebied? Dat verschilt per verzekering en aanbieder.

De meeste landen hebben op dit moment code oranje gekregen van de overheid. Oranje betekent: alleen noodzakelijk reizen. Reis je af naar een dergelijk gebied, dan moet je bij terugkomst in quarantaine en jezelf na vijf dagen laten testen. 

Hypotheekrente stijgt bij veel geldverstrekkers Lokaal nieuws woensdag 02 juni 2021

Hypotheekrente stijgt bij veel geldverstrekkers

Vorige week schreven we al over mogelijke druk op de hypotheekrente. Inmiddels heeft een groot aantal geldverstrekkers de hypotheekrente verhoogd. Het is de verwachting dat meer aanbieders volgen. Het gaat overigens om minimale verhogingen met een beperkt effect op je maandlasten. Belangrijker is dat het een voorzichtige trendbreuk is.

Een groeiend lijstje geldverstrekkers verhoogt de rente. In de afgelopen dagen voerden onder meer ABN, Hypotrust, Florius, NIBC en ASR een verhoging door.

Hypotheek voor verbouwing afsluiten? Let op deze punten Lokaal nieuws woensdag 19 mei 2021

Hypotheek voor verbouwing afsluiten? Let op deze punten

Het totaal aantal te koop staande huizen neemt steeds verder af. Woningen die te koop staan zijn soms al van de markt voor ze op Funda verschijnen. Door de grote druk en hoge koopprijzen kiezen veel mensen voor verbouwen in plaats van verhuizen. Is dit bij jou ook het geval? We geven aan hoe het financieren bij veel banken werkt.

In het eerste kwartaal van 2021 kwamen er 71.566 hypotheekaanvragen binnen, zo blijkt uit cijfers van Hypotheek Data Netwerk (HDN). Hiermee ligt het niveau lager dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het aantal hypotheekaanvragen voor oversluitingen, tweede hypotheken en verbouwingen nam wel met tien procent toe. 

Hypotheek voor verbouwing blijft populairder
De vraag naar het financieren van een verbouwing neemt al langer toe. In het eerste kwartaal van 2018 werden er 8.000 hypotheekaanvragen voor verbouwingen gedaan. In hetzelfde kwartaal van 2021 waren dit er bijna 20.000. Naast het steeds krappere woningaanbod heeft ook de corona-uitbraak het enthousiasme voor woningbetering aangewakkerd. 

Tijdelijk geen boete bij ontbreken energielabel Lokaal nieuws woensdag 05 mei 2021

Tijdelijk geen boete bij ontbreken energielabel

Sinds begin dit jaar is de aanvraag van een nieuw energielabel een stuk duurder geworden. Dit komt doordat de beoordeling niet meer online wordt gedaan maar door een inspecteur ter plaatse. Het opstarten van deze nieuwe meetmethode gaat niet over rozen. Vanwege het moeizame proces gaat de overheid soepeler om met het ontbreken van het verplichte energielabel bij verkoop of verhuur.

In 2008 stelde de Europese Unie al een verplicht energielabel in. In Nederland werd het pas een verplichting in 2015, na enkele reprimandes van de EU. Het beoordelingsysteem bleek echter te weinig accuraat en er moest een nieuwe manier van beoordelen komen. Dat het ook nu niet vlekkeloos gaat ligt helemaal in de lijn.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Almere.

Aanmelden