Mobiele airco

Actueel

Nieuws

Bruto maandlasten hypotheek verdubbeld sinds januari Lokaal nieuws vrijdag 17 juni 2022

Bruto maandlasten hypotheek verdubbeld sinds januari

De bruto maandlasten voor een gemiddelde woning met een aflossingsvrije hypotheek zijn verdubbeld ten opzichte van het begin van dit jaar. Veroorzaker is de sterke rentestijging, gecombineerd met de relatief hoge huizenprijzen. Technologiebedrijf Calcasa bracht de details in kaart over deze lastenstijging.

Start je familie in Almere Lokaal nieuws dinsdag 10 mei 2022

Start je familie in Almere

Almere is een mooie stad om je familie in te starten. Dit komt niet alleen doordat Almere nabij Amsterdam en Schiphol ligt, maar ook omdat het een plek is die blijft groeien, blijft innoveren en blijft ondernemen! Vooral op de woningmarkt is het momenteel erg moeilijk om iets te vinden in de randstad, maar Almere groeit mee! In Almere zijn er vele nieuwbouwprojecten aan de gang die ieder een eigen invalshoek hebben. Ben jij al enthousiast en heb je al een huisje gekocht in Almere? Dan is het hoogst tijd om te kijken naar hoe je je familie een goede start geeft in deze prachtige stad! Laten we beginnen met het inrichten van je huis, want er is geen plek zoals thuis!

Kinderkamers

Allereerst de kinderkamers. Of je nu een meisje of een jongen hebt, bij  www.bymmstore.nl  kan je terecht voor alles voor het interieur van een kinderkamer. Er zijn bijvoorbeeld verschillende soorten bedden. Natuurlijk kan je een neutraal bed nemen of een meegroeibed dat verstelbaar is in de lengte. Zo een bed is ideaal als je rekening wilt houden met de groeispurten van je kind maar toch een geborgen gevoel wilt geven aan je kind door middel van een bed op maat. Naast deze bedden zijn er natuurlijk jongensbedden en meisjes bedden beschikbaar. Een  jongensbed  wordt gekarakteriseerd door verschillende auto’s, terwijl meisjes bedden er vaker uitzien als een kasteel. Natuurlijk betekent dit niet dat een meisje geen jongensbed kan hebben of een jongen geen meisjesbed! Dit soort bedden worden vaak zelf door de kinderen gekozen en het is de ideale manier om meer vrijheid en onafhankelijkheid aan je kind te geven!

Woonkamer

Een andere belangrijke ruimte in je huis is de woonkamer. Dit is de plek waar de gehele familie samen kan komen om een lekkere middag spelletjes te doen of in de avonden een film kan kijken. Zorg er daarom voor dat er in de woonkamer genoeg ruimte is om te zitten. Hierdoor kan iedereen comfortabel blijven. Tevens is het belangrijk om een goede salontafel te nemen. Wanneer je kinderen hebt kan een kleine salontafel namelijk niet groot genoeg zijn om een tekening op te maken. Een grote salontafel is daarom een goed advies om mee te nemen tijdens het uitkiezen van een salontafel.

Let wel op dat je woonkamer kindvriendelijk is. Dit betekent dat je gevaarlijke objecten limiteert en ongelukken voorkomt. Dit kan je doen door bijvoorbeeld geen glazen vazen te nemen.

Start verkoop BOSS Zuid Lokaal nieuws maandag 28 maart 2022

Start verkoop BOSS Zuid

Zien we je op 30 maart?

Op 30 maart aanstaande ben je van harte welkom om live aanwezig te zijn bij de start verkoop van BOSS Zuid. Het verkoopteam is op de locatie aanwezig van 16.00 tot 19.00 uur. Stel je vragen en neem meteen dat fraaie BOSS magazine mee boordevol leuke en wetenswaardige artikelen en achtergrondinformatie.

Kun je niet aanwezig zijn? Geen nood. Het inschrijven voor een bosvilla doe je namelijk online. Dat kan tot maandagochtend 11 april, vóór 9.00 uur. De volgorde van inschrijven maakt niet uit. Dus een vroege inschrijver heeft evenveel kans als een late inschrijver, zolang dit maar in deze periode is. Het digitale inschrijfformulier is vanaf start verkoop in jouw account te vinden.

Een bijensnelweg in BOSS van Honey Highway Lokaal nieuws donderdag 24 maart 2022

Een bijensnelweg in BOSS van Honey Highway

Kilometers aan wilde bloemen, fladderende vlinders en bezige bijtjes, dat was het droombeeld van biodynamisch imker Deborah Post. In vijf jaar tijd kwam die droom uit en zorgde ze voor ruim 500 kilometer aan Honey Highway in nederland. Ook BOSS doet mee!

Bijen leveren een belangrijke bijdrage aan onze samenleving. Als belangrijkste bestuivers van groenten, fruit en gewassen zijn ze verantwoordelijk voor 75% van ons plantaardige voedsel. Bijen zorgen ervoor dat we kunnen genieten van heerlijk fruit zoals kersen, appelen, braambessen, frambozen en mango’s. Maar als het land langzaam versteend en het enige groen in de openbare ruimte alleen nog maar gras is, valt er weinig meer te bestuiven voor die nijvere beestjes. Honey Highway brengt daar verandering in.

BLOEMENPARADIJS
“Honey Highway tovert grasstroken langs de snelweg, provinciale wegen en spoorwegen om tot een waar bloemenparadijs. Maar ook boerengraslanden en industrieterreinen. De bermen en velden worden ingezaaid met uiteenlopende inheemse bloemen en planten die vooral een enorme aantrekkingskracht op bijen hebben. Hoewel de naam anders doet vermoeden, zijn de bloemenvelden niet alleen bedoeld voor bijen. Ook vlinders, hommels en andere insecten maken er gebruik van.

10.000 M2 IN BOSS
“BOSS is het eerste nieuwbouwproject in Nederland dat ook kiest voor Honey Highway. Inmiddels is een perceel van 1 hectare (10.000 m2) ingezaaid met meer dan 40 soorten inheemse bloemen die diverse bloeitijden hebben. In april 2021 werd een symbolische eerste strook van 500 m2 ingezaaid door een groep enthousiaste basisschoolkinderen uit Almere, samen met wethouder Julius Lindenbergh van de Gemeente Almere en gedeputeerde Harold Hofstra van de Provincie Flevo land. Ook werd er een ceremoniële boom geplant die staat voor de aanleg van een nieuw bos. Door de kinderen te betrekken leren zij hoe belangrijk biodiversiteit is voor de bijen en daarmee de wereld.

ZELF MAAIEN
“Honey Highway verovert inmiddels het land. In 5 jaar tijd is al 500 kilometer aan bermen en dijken ingezaaid. En nu dus ook in BOSS. De nieuwe bewoners gaan overigens straks zelf maaien. Uiterst voorzichtig natuurlijk en alleen wanneer de bloemen uitgebloeid zijn. We verwachten dat de eerste maaibeurt rond half juli 2022 is. Daarna komt nog een tweede bloei van de bloemen, zodat de bijen, hommels en andere insecten hun wintervoorraad stuifmeel en nectar kunnen verzamelen. Na half september zal nog een keer gemaaid worden. Leuk om te doen, goed voor de bij én voor de mens!

Meer weten? Kijk op honeyhighway.nl

Lokaal nieuws donderdag 17 maart 2022

Van verantwoord bosbeheer naar wonen in BOSS Zuid

IN BOSS STAAT ALLES IN HET TEKEN VAN DUURZAAM EN KLIMAATVRIENDELIJK BOUWEN. HOUT IS DAN OOK HET MEEST VOOR DE HAND LIGGENDE BOUWMATERIAAL VOOR DE WONINGEN. HOOFD WERKVOORBEREIDING RICHARD OONK VAN VASTBOUW UIT RIJSSEN WEET ER ALLES VAN EN GEEFT EEN INKIJKJE IN DE INS EN OUTS VAN HOUTSKELETBOUW.

Vastbouw uit het Overijsselse Rijssen is verantwoordelijk voor de bouw van de 26 villa’s in BOSS Zuid. Vastbouw is specialist in houtskeletbouw en beschikt over een eigen timmerfabriek in Polen. Richard Oonk is nauw betrokken bij de engineering van de woningen en is zeer enthousiast over de voordelen van bouwen met hout.

ONEINDIGE GRONDSTOF
“Bouwen met hout is uitgesproken milieuvriendelijk. Van productie tot en met het transport en de bouw. Hout is sterk en licht van gewicht en heeft een hoge isolatiewaarde. Het materiaal veroorzaakt geen CO2 uitstoot, maar slaat juist CO2 voor langere tijd op. Bovendien is hout volledig recyclebaar; aan het einde van de gebruiksduur zijn de bouwelementen eenvoudig te hergebruiken. En niet te vergeten; hout is eenvoudig afbreekbaar en vormt bij duurzaam bosbeheer een oneindige grondstof.”

HOUTSKELETBOUW IN HET KORT
“Het principe van houtskeletbouw is eenvoudig. De fundering en begane grondvloer worden uitgevoerd in beton. De wanden, vloeren en dakkappen bestaan uit een houten raamwerk dat gevuld wordt met isolatiemateriaal. Dit maakt dat zonder ruimteverlies een zeer hoge isolatie wordt gerealiseerd. Met houten of gemetselde buitenmuren en een metalen dak waarop zonnepanelen gemonteerd worden, wordt zo een duurzame en energiezuinige woning gebouwd.

EEN CASCO IN EEN PAAR DAGEN
“Hout biedt uiteenlopende fysische, ecologische n economische voordelen. Maar ook op technisch vlak is het een bouwmateriaal dat ons volop mogelijkheden biedt. Houtskeletbouw is namelijk zeer flexibel waardoor we de technische installaties en het leidingwerk — onder meer van de warmwaterpomp — eenvoudig kwijt kunnen in de constructie. In de voorbereidingstijd neemt houtskeletbouw misschien wat meer tijd in beslag, maar vanaf het moment dat de elementen worden aangeleverd op de bouwlocatie, dan staat het casco van de woning er binnen een paar dagen. En als je dan ook nog kiest voor een woning met houten gevels, dan woon je straks niet alleen in een woning die zeer duurzaam is, maar ook bijzonder fraai oogt. ”

FSC-GECERTIFICEERD HOUT
“Het hout dat wij gebruiken is uiteraard FSC-gecertificeerd. Het is een term die waarschijnlijk iedereen kent, maar misschien toch wat uitleg verdient. De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC-label. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. Pas wanneer bijvoorbeeld een bosbeheerder, houtfabriek en aannemer aan kunnen tonen zich aan de regels van FSC te houden, kan een product als FSC worden verkocht en mag het FSClogo erop geplaatst worden.”

SAMEN BOUW JE BETER
In BOSS willen we graag zo duurzaam en klimaatvriendelijk mogelijk bouwen. Maar het moet natuurlijk ook technisch en financieel haalbaar zijn. We zijn dus constant op zoek naar de ideale balans.  Het voordeel is dat we dankzij de nauwe samenwerking binnen het projectteam de kennis, kunde en expertise van alle partijen bundelen. Niet voor niets luidt onze slogan ‘Samen bouw je beter’.

Gevolgen oorlog voor hypotheekrente, pensioen en koopkracht Lokaal nieuws woensdag 09 maart 2022

Gevolgen oorlog voor hypotheekrente, pensioen en koopkracht

De gevolgen van de oorlog in Oekraïne blijven niet beperkt tot de landsgrenzen. Op het vlak van politiek en economie is het effect wereldwijd groot. Zelfs als individuele Europeaan is het goed merkbaar in je portemonnee. Denk aan verlies van koopkracht, effect op de hypotheekrente en je pensioen. 

Voorop staat uiteraard dat de indirecte economische gevolgen in het niet vallen bij het menselijk leed in het oorlogsgebied zelf. Een hogere prijs aan de pomp is daarbij vergeleken een klein probleem. Toch zetten we de mogelijke financiële gevolgen voor jou op een rij.

Zo onderhoud je de zonnepanelen op je nieuwbouwhuis Lokaal nieuws dinsdag 08 maart 2022

Zo onderhoud je de zonnepanelen op je nieuwbouwhuis

Als je zonnepanelen hebt laten installeren op het dak van je nieuwbouwhuis in Almere dan doe je er verstandig aan om deze panelen goed te onderhouden. Regelmatig wordt gezegd dat dit overbodig is. Het regen spoelt het vuil immers wel van de zonnepanelen af. In principe is dit ook wel een beetje waar. Toch is het alsnog zeker aan te raden om de panelen goed te onderhouden als je het optimale rendement wilt behouden. Je zou ervoor kunnen kiezen om het onderhoud te laten doen door een expert, maar je kunt ook zelf aan de slag met de onderstaande tips.

Veilig

In de meeste gevallen liggen de zonnepanelen op het dak. Het schoonmaken van dit systeem is dan ook niet zonder gevaar, wat met name het geval is als het gaat om een schuin dak. Het is daarom zeker aan te raden om een valbeveiliging in te zetten. Over het algemeen is het een stuk eenvoudiger om de zonnepanelen op een plat dak schoon te maken, maar dit heeft ook weer een nadeel. Op dit type dak worden de panelen namelijk ook eerder vuil, dus de schoonmaak en het onderhoud is hier nog een stuk harder nodig dan bij de zonnepanelen op een schuin dak. Alsnog moet het natuurlijk op een veilige wijze gebeuren, hier moet je zeker rekening mee houden.

Middelen

Daarnaast moet je de juiste middelen gebruiken bij het onderhouden van je zonnepanelen. Zo moet je te allen tijde het gebruik van een harde borstel vermijden. Het risico hiervan is dat je de bovenste laag van de zonnepanelen bekrast. Hierdoor kan het zonlicht niet meer overal optimaal schijnen op de zonnecellen, wat als gevolg heeft dat het rendement daalt. Dit geldt ook voor de schoonmaakmiddelen die vlekken of strepen achterlaten op de panelen. Deze sopjes zullen er dus ook voor zorgen dat het rendement naar beneden gaat. Moet je dan een hogedrukreiniger uit je rugzak halen en gaan gebruiken? Nee, zeker niet. Door de hoge druk ontstaat namelijk het risico dat het water tussen het glas en de cellen terecht komt. Het is dus zeker van belang dat je de juiste middelen gebruikt bij het schoonmaken van de zonnepanelen.

Jaarlijks

Het is verstandig om elk jaar de zonnepanelen schoon te maken. Eigenlijk is het nog beter om dit meerdere keren per jaar te doen. Je kunt dit het beste doen aan de start van het voorjaar. In de maanden hierna zullen we immers de meeste zonuren van het jaar krijgen, dus de zonnepanelen moeten dan tiptop in orde zijn. Bij het schoonmaken van de zonnepanelen moet je trouwens niet de randen vergeten, ook deze moeten goed schoon zijn. Eén vuile cel zal namelijk de prestaties van een volledige rij met cellen nadelig beïnvloeden, wat vooral het geval is bij de zonnepanelen die verticaal geplaatst zijn. Je moet bovendien niet vergeten om de omvormer ook mee te nemen in de jaarlijkse schoonmaakbeurt van het systeem. Controleer hierbij op stof, terwijl je er ook voor moet zorgen dat de omvormer zijn warmte kwijt kan.

Trap als blikvanger Lokaal nieuws maandag 07 maart 2022

Trap als blikvanger

De trap is vaak een van de eerste dingen die je ziet als je een hal, en dus een huis, binnenstapt. Hoe gaaf is het om hier dan meteen een blikvanger van te maken?!

Schilderen

Zijn de tredes van je trap nog helemaal kaal. Dan is het schilderen van je trap misschien wel de makkelijkste optie. Je kan er voor kiezen om de trap volledig in een kleur te schilderen en hiermee een strak beeld creëren, maar je kan ook heel makkelijk speelsheid aanbrengen door in het midden van de tredes een loper te maken. Je schildert de tredes bijvoorbeeld wit met in het midden een zwarte baan. Strakke lijnen maak je met behulp van tape of schakel een schilder in Almere in.

Bedekking

Zit er op je trap al vloerbedekking of overzet treden? Dan kies je waarschijnlijk ook sneller voor een nieuwe bedekking in verband met eventuele lijmresten. Bedekking op je tredes werken ook dempend wat vaak prettig is als je met meer mensen, en vooral met kinderen, in een huis woont. Naast tapijt en overzet treden zijn er vele andere mogelijkheden zoals laminaat, massief hout, tegels, steentapijt of betonstuc. Elke mogelijkheid heeft zijn eigen look en feel waardoor je jouw trap helemaal naar wens kunt laten bekleden.

Lades

Heb je een open trap met een ruimte eronder die je niet optimaal gebruikt? Dan kan het een heel gaaf idee zijn om lades onder je onderste traptreden te maken. Deze ruimte kan je dan gebruiken om bijvoorbeeld schoenen op te bergen of andere rommeltjes die je anders in de gang hebt rondslingeren.

Trapleuning

Vergeet ook zeker je trapleuning niet! Je kan je bestaande trapleuning een nieuwe look geven door hem te schilderen of vervangen door bijvoorbeeld een gaaf stalen model als je van een industriële look houdt.

Muren

Ook de muren naast de trap spelen een grote rol in het totaalplaatje. Wil je jouw trap zelf echt de blikvanger laten zijn? Kies dan voor een neutrale kleur en laat de muur verder kaal. Maar het ook heel gaaf zijn om de muur in dezelfde kleur te verven als de trap waardoor het een geheel wordt.

Verlichting

Verlichting op je traptreden geven niet alleen een heel luxe gevoel, maar is ook extra veilig. Je kunt kiezen voor verlichting die je zelf aan en uit doet, of voor verlichting die reageren op beweging. Bij elke stap die je neemt, springt er dan weer een lampje aan.

En als je dan de trap gedaan hebt, mag de rest van de hal natuurlijk niet vergeten worden!

Limiet overbieden op woningen in de maak? Lokaal nieuws donderdag 17 februari 2022

Limiet overbieden op woningen in de maak?


De hoge woningprijs is een maatschappelijk probleem geworden. Verhuizen is voor veel mensen niet mogelijk en starters zitten helemaal in een lastig parket. Reden voor De Nederlandsche Bank om onderzoek te doen naar het overbieden op woningen. Zelf een maximum stellen aan biedingen is geopperd. Zou dit de oplossing zijn voor de alsmaar stijgende prijzen?

De vraagprijs voor een woning is allang niet meer de standaard, voor 8 op de 10 woningen wordt meer betaald. Doe je niet aan overbieden, dan weet je vaak bij voorbaat al dat je weinig kans maakt. Bij 30 procent van de verkopen wordt zelfs €50.000 of meer overboden.

Evenementen

14 feb
Viewings
Royal Dutch Apartments

Meer weten
17 feb
Bezichtigingen
Royal Dutch Apartments

Meer weten

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Almere.

Aanmelden