Actueel

Nieuws

Waarom kiezen voor ledverlichting? Lokaal nieuws dinsdag 30 juni 2020

Waarom kiezen voor ledverlichting?


Wanneer je ervoor kiest om je woning energiezuinig te maken, profiteer je altijd dubbel. Ten eerste is een energiezuinige woning goed voor het milieu en ten tweede goed voor je portemonnee . Veel energiebesparende maatregelen vergen een kleine of grote verbouwing. Wil je snel en zonder verbouwen je woning energiezuiniger maken? Ga dan voor ledverlichting.

Wat is ledverlichting?

Ledverlichting werkt op een heel andere wijze dan de traditionele gloeilamp, halogeenlamp of TL-verlichting. LED staat voor Light Emitting Diode. Een ledlampje bestaat niet uit een gloeidraad, maar is een elektrode met een printplaatje in een diode. Diverse diodes bij elkaar geplaatst geeft een bundel licht, maar diodes kunnen ook apart geplaatst worden om lichtpunten te creëren. De diodes zijn klein, zo'n 2 tot 5 millimeter, en kunnen hierdoor op verschillende manieren toegepast worden. Als halfgeleider kan een diode elektrische stroom geleiden, maar ook tegenhouden. In de praktijk houdt dit in dat als er elektrische stroom wordt geleid, de diode gaat branden, maar bij een foutieve aansluiting zal er geen licht branden en dit zonder dat het ledlicht stuk zal gaan. ledverlichting is hierdoor een stuk duurzamer dan traditionele verlichting.

Uitermate duurzaam

Omdat ledverlichting geen losse componenten bevat, is de kans op defecten bijna nihil. Hierdoor gaat ledverlichting veel langer mee dan de klassieke gloeilamp en halogeenlamp. Ledverlichting is schok- en trilbestendig. Een gloeilamp heeft een levensduur van gemiddeld 2.000 branduren. Ledverlichting daarentegen, gaat tot wel 80.000 uren mee. Hiermee bereik je al een eerste grote besparing. Je hoeft na aanschaf van ledlampen, de lampen nauwelijks meer te vervangen omdat deze stuk is. Met energie vergelijken zul je ook zien dat Ledlampen heel anders met energie omgaan. Kenmerk van een gloeilamp is dat deze zeer heet kan worden. Dit komt omdat 90 procent van de energie omgezet wordt in warmte. Slechts 10 procent van de energie wordt daadwerkelijk voor verlichting gebruikt. Met een gloeilamp verspil je dus zeer veel energie. Een ledlamp zal nauwelijks warm worden. Bij ledverlichting werkt het net andersom. 90 procent van de energie wordt ook daadwerkelijk gebruikt voor verlichting, terwijl 10 procent omgezet wordt in warmte. Vervang je alle conventionele verlichting in je woning door ledverlichting, dan zul je duidelijk merken dat je een flinke energiebesparing hebt bereikt.

Kan LED alle verlichting vervangen?

Het is in principe mogelijk om alle conventionele verlichting te vervangen door ledverlichting. De mogelijkheden met ledverlichting zijn veel groter. Zo is er een ledlamp in de vorm van een gloeilamp en verkrijgbaar met diverse fittingen. Dit is een goed alternatief voor de klassieke gloeilamp of halogeenlamp. Verder kan LED ook in kleinere toepassingen verwerkt worden, zoals een lichtsnoer. Ook de TL-buis kan vervangen worden door een LED TL-buis. De aanschafprijs voor ledverlichting is momenteel nog wel hoger dan conventionele verlichting. Maar vanwege de lange levensduur en zuiniger energieverbruik is dit snel terugverdiend.

Meerwerk nieuwbouw meefinancieren Lokaal nieuws dinsdag 16 juni 2020

Meerwerk nieuwbouw meefinancieren


Een hypotheek voor jouw nieuwbouwwoning zit anders in elkaar dan die voor bestaande bouw. Je kunt ervoor kiezen de woning casco op te laten leveren, zonder keuken, badkamer en toilet. Ook is het mogelijk om een standaard keuken en badkamer in te laten zetten. Waarschijnlijk wil je liever zelf de badkamer en keuken uitkiezen. Een afwijking kost wel extra.

Wat is meerwerk?

Wanneer je extra werk laat verrichten bij de bouw van jouw nieuwbouwwoning dat niet is opgenomen in het bestek, dan krijg je te maken met meerwerkkosten. Deze kostenpost is niet standaard, maar komt wel veel voor. Denk hierbij aan een uitgebreide keuken of een badkamer die helemaal aan je eigen wensen voldoet, in plaats van de standaard keuken of badkamer die in het bouwplan aangeboden worden. Ook een uitbouw of een dakkapel vallen onder meerwerk. Over het algemeen wordt meerwerk voor 100 procent meegefinancierd in de hypotheek, onder de voorwaarde dat de geldverstrekker hiermee akkoord gaat. Je moet voldoende inkomen hebben om de hogere maandlasten die bij de hogere hypotheek komen kijken te kunnen dragen.

Achteraf aanpassen

Wanneer er al een standaard keuken in de nieuwbouwwoning geplaatst is en jij deze later laat verwijderen om een andere te plaatsen, valt dit niet onder meerwerk op het moment dat dit niet vanuit de bouw gebeurt. Dit valt onder de noemer verbouwing. Veel geldverstrekkers zullen niet het hele bedrag in de hypotheek meefinancieren omdat het een smaakgevoelige verbouwing is. De belangrijkste regel voor meefinancieren is dat jouw woning meer waard wordt door de werkzaamheden die je uitvoert. Per geldverstrekker gelden hier andere regels voor, waardoor je er niet automatisch vanuit kunt gaan dat je al het meerwerk in je hypotheek mee kunt financieren. Een korter lopende lening afsluiten kan doorgaans wel.

Let op de hoogte van bijkomende kosten

Het bouwbedrijf maakt een standaard plan waarin alleen de basisvoorzieningen zijn opgenomen. Het is verleidelijk om hier al je eigen wensen op los te laten, maar wees je bewust dat iedere kleine toevoeging je extra kost. Een stopcontact op een andere plek, een aansluiting voor de vaatwasser, andere deurklinken. De kosten kunnen op deze manier snel oplopen. Bekijk daarom voor de bouw de lijst met standaardwerkzaamheden op je gemak en kijk welke dingen je anders uit wilt laten voeren. Zijn dit dingen die je ook zelf kunt? Of is het misschien goedkoper om dit na oplevering van je nieuwe woning door een ander bedrijf uit te laten voeren? Alle kosten die je mee financiert zorgen ervoor dat jij per maand een hoger bedrag aan hypotheek gaat betalen, terwijl je ook met andere vaste lasten zit zoals de verzekeringen en energiekosten . Misschien is het in jouw geval wel goedkoper om een aparte lening af te sluiten die je in kortere tijd en boetevrij af kunt lossen.

Beveilig je woning tegen inbraak Lokaal nieuws woensdag 03 juni 2020

Beveilig je woning tegen inbraak


Een nieuwbouwwoning wordt normaliter opgeleverd met een goed slot op de voor- en achterdeur. Maar of dit voldoende is om je nieuwe woning daadwerkelijk goed te beveiligen, is de vraag. Je kunt je woning dan ook extra beveiligen tegen inbraak. Welke mogelijkheden zijn er allemaal om je nieuwe woning optimaal tegen inbraak te beveiligen?

Veiligheidssloten

Het ene slot is niet het andere slot. Er zijn dan ook talloze soorten sloten, waarbij het ene slot een betere beveiliging heeft dan het andere slot. Wil je een goed voordeurslot dat lastig te forceren is? Dan kom je niet onder een cilinderslot uit. De naam geeft het al aan: dit slot bestaat uit een cilinder met het slotmechanisme in de deur. Een cilinderslot kan enkel met een speciale sleutel worden geopend. Maar ook van een cilinderslot zijn diverse kwaliteiten beschikbaar. Wil je voor echte zekerheid gaan? Kies dan voor een veiligheidsslot met het SKG-keurmerk. Het gaat er bij een SKG-slot niet om dat deze in het geheel niet te forceren is, want alle sloten zijn te forceren. Wel is het zo dat SKG-sloten niet snel zijn te forceren. En tijd is het belangrijkste voor een inbreker. Voor een inbreker moet een slot in ten hoogste een minuut te forceren zijn, anders is het niet de moeite waard omdat het risico om betrapt te worden te groot wordt. SKG-sloten zijn pas na minimaal drie minuten te forceren en de beste SKG-sloten zelfs pas na vijf minuten.

Alarmsysteem

Een klassiek alarmsysteem wordt niet zo heel vaak in woonhuizen geplaatst, maar wel veel in bedrijven. De reden is vooral omdat een alarmsysteem behoorlijk prijzig is. Een alarmsysteem bestaat uit sensoren en een alarmkastje. Soms maakt ook een alarmlicht deel uit van het alarmsysteem. Zodra de sensoren beweging constateren gaat het alarm af en dat schrikt inbrekers af. Een andere reden waarom voor woonhuizen vaak niet voor een alarmsysteem gekozen wordt, is dat de het op de zenuwen kan werken van de bewoners. Je moet bij binnenkomst van je woning binnen een bepaalde tijd het alarm uitschakelen, anders gaat deze alsnog af. Wanneer je de code niet zo snel meer weet heb je dus een probleem.

Beveiligingscamera's

De meest gekozen woningbeveiliging is één of meerdere beveiligingscamera's . Een beveiligingscamera is een goede vorm van preventieve beveiliging. Wanneer een camera in het zicht hangt bij de voordeur, zal een inbreker er al snel voor kiezen om je woning over te slaan. Je kunt een camera ook binnen aansluiten, zodat je bij een inbraak in ieder geval de inbreker kunt betrappen en de beelden kunt overdragen aan de politie. Met een mobiel abonnement met databundel kan je overal en altijd op je telefoon de beelden van de beveiligingscamera in de gaten houden. Wanneer de camera beweging detecteert krijg je via een app een melding. Je kunt dan live meekijken of de opgeslagen beelden later terugzien. Dit is zelfs mogelijk als je aan de andere kant van de wereld zit.

Zonnepanelen op je nieuwbouw: grote voordelen Lokaal nieuws woensdag 20 mei 2020

Zonnepanelen op je nieuwbouw: grote voordelen

Steeds meer eigenaren van nieuwbouwwoningen kiezen voor zonnepanelen op het dak van hun woning. En dat is logisch, want zonnepanelen op het dak zijn een goede investering. Ze zijn niet alleen heel milieuvriendelijk, maar ook erg rendabel. In dit artikel zetten we een aantal voordelen van de zonnepaneel op een rijtje.

Lagere energierekening

Allereerst zorgen zonnepanelen er natuurlijk voor dat de energierekening omlaag gaat . Na installatie van de panelen, gaan de bewoners direct besparen op hun energiekosten. Zonnepanelen worden steeds goedkoper. De gemiddelde terugverdientijd ligt in 2020 tussen de zeven en acht jaar. Een ander voordeel is dat zonnepanelen je minder afhankelijk maken van je energieleverancier en van eventuele stijgende energieprijzen in de toekomst. Dit geeft meer zekerheid over de maandlasten.

Btw terugvragen bij de Belastingdienst

De Belastingdienst ziet eigenaren van zonnepanelen als 'ondernemers'. Dat komt omdat zij eigenlijk een soort van mini-energiebedrijf zijn. Dat heeft als bijkomend voordeel dat woningeigenaren de 21 procent btw die zij betalen op de aankoop en installatie van zonnepanelen kunnen terugvragen van de Belastingdienst . Wie 10 zonnepanelen van 3.000 wattpiek op het dak heeft liggen - met een waarde van € 4.700 - incasseert € 760 terug op die aanschafwaarde. Particulieren moeten de btw binnen zes maanden na de aanschaf en installatie van de panelen hebben teruggevraagd.

Salderingsregeling

De salderingsregeling houdt in dat particulieren de stroom die zij aan het elektriciteitsnet leveren weg mogen strepen tegen de stroom die zij van het net afnemen. Bijvoorbeeld: de zonnepanelen leveren in één jaar 1.250 kWh op. In datzelfde jaar verbruiken de bewoners 3.500 kWh vian de leverancier. De woningeigenaar ontvangt dan een jaarrekening voor 2.250 kWh (3.500 – 1.250). Vanaf 2023 wordt de salderingsregeling langzaam afgebouwd. In 2023 mag men nog 91 procent salderen. Dat wordt elk jaar minder, tot er in 2031 niks meer gesaldeerd mag worden. Mensen ontvangen nog wel een vergoeding voor het terugleveren van energie.

Milieuvriendelijk

Zonnepanelen zijn de toekomst. Nederland moet uiterlijk in 2050 van het aardgas af zijn. We zullen daarna alleen nog maar gebruikmaken van duurzame energiebronnen, zoals de wind, zon en aardwarmte. Zonnepanelen zorgen ervoor dat woningeigenaren voorzien in hun eigen energiebehoefte. Huishoudens met zonnepanelen besparen jaarlijks zo'n 60 kg CO2 per m2 zonnepaneel . Daarnaast hebben de panelen nauwelijks onderhoud nodig. Ook kunnen ze gerecycled worden.

Hogere woningwaarde

Tot slot verhogen zonnepanelen ook nog eens de waarde van de woning. Dat komt omdat het energielabel van de woning stijgt door energiebesparende maatregelen. Dit label geeft aan hoe energiezuinig een huis is. Hoe energiezuiniger het huis is, hoe lager de energierekening zal zijn. Dat is interessant voor een potentiële nieuwe koper, want op deze manier zullen de maandlasten lager zijn.

Verhuizen en de inboedelverzekering: waar moet je op letten? Lokaal nieuws dinsdag 07 april 2020

Verhuizen en de inboedelverzekering: waar moet je op letten?

Ga je verhuizen? Dan is dit het perfecte moment om jouw inboedelverzekering eens tegen het licht te houden. Het kan zijn dat een andere inboedelverzekering beter past bij je nieuwe situatie. Uiteraard is het ook mogelijk om de huidige verzekering mee te nemen naar het nieuwe adres. Waar moet je nog meer op letten?

Inboedelverzekering meenemen naar nieuwe adres

Het makkelijkste is om de huidige verzekering mee te nemen naar het nieuwe adres . Je hoeft alleen maar het nieuwe adres door te geven aan de verzekeraar. Vervolgens nemen zij contact met je op om de details van jouw nieuwe woning door te nemen. Afhankelijk van deze details, kan de premie iets omhoog of omlaag gaan. Houd ook rekening met de waarde van de inboedel. Het kan zijn dat je dure meubels hebt aangeschaft, waardoor de waarde van de inboedel toeneemt. Hierdoor gaat de premie wel omhoog. Aan de andere kant, als je bijvoorbeeld kleiner gaat wonen, is het mogelijk dat de waarde van je inboedel daalt. Ook dan is het verstandig eens te kijken naar je verzekering en bijvoorbeeld te kiezen voor een lagere dekking. Soms loont het om een nieuwe verzekering af te sluiten, omdat je dan een stuk minder betaalt. Houd wel rekening met de opzegtermijn. Bij de meeste verzekeraars is er een opzegtermijn van één maand.

Inboedelverzekering tijdens de verhuizing

Helaas kan het voorkomen dat er spullen tijdens de verhuizing beschadigd raken of zelfs kwijtraken. Het is dus belangrijk om na te gaan of je hiervoor verzekerd bent. De dekking van de inboedelverzekering tijdens de verhuizing kan per verzekeraar verschillen. Het is dus raadzaam om even de polisvoorwaarden van de verzekering onder de loep te nemen. Het is verstandig om aan de verzekeraar door te geven dat je aan het verhuizen bent, aangezien de inboedel dan verspreid over twee adressen staat. De verzekeraar kijkt dan samen met jou naar de beste dekking.

Schade veroorzaakt door de vervoerder

Veel mensen schakelen een verhuisbedrijf in om hun zware spullen te verhuizen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus het kan zomaar voorkomen dat er iets beschadigd raakt. Je moet dan de schade verhalen op de vervoerder. Houd er rekening mee dat het verhuisbedrijf alleen de dagwaarde van de inboedel zal vergoeden en niet de nieuwwaarde ervan. Kun je de schade ook claimen bij je eigen inboedelverzekering? Dan is dat vaak een betere keuze.

Samenwonen

Wanneer je gaat samenwonen, dan wordt jullie inboedel als het ware samengevoegd. Er is dus maar éen inboedelverzekering nodig. Een van beide partners kan zijn of haar inboedelverzekering opzeggen. Vervolgens moet degene van wie de inboedelverzekering wordt aangehouden de ander op zijn of haar polis bij te laten schrijven. Uiteraard moet de verzekerde waarde worden verhoogd. Je hebt immers meer spullen in huis.

Wie regelt de opstalverzekering in een appartementencomplex? Lokaal nieuws dinsdag 07 april 2020

Wie regelt de opstalverzekering in een appartementencomplex?

Hoewel de opstalverzekering niet wettelijk verplicht is, dwingen hypotheekverstrekkers woningeigenaren er doorgaans toe zo’n verzekering voor hun huis af te sluiten. Met de opstalverzekering is schade aan de ‘vastzittende’ onderdelen van het huis verzekerd in het geval van schade door bijvoorbeeld storm, brand of overstroming. Maar ga je in een appartement wonen, dan deel je het gebouw met anderen. Wie moet er dan de opstalverzekering afsluiten?

Vereniging van Eigenaren

Bij flats en appartementen is de regel dat er voor het hele gebouw één opstalverzekering afgesloten moet worden. In het geval van (sociale) huurwoningen is dit de verantwoordelijkheid van de woningcorporatie of verhuurder. Bij koopappartementen is er een Vereniging van Eigenaren (VvE) . Deze is onder andere verantwoordelijk voor het afsluiten van een opstalverzekering voor het hele gebouw. Deze kosten worden aan de verschillende bewoners doorberekend door middel van een servicebijdrage.

Dure keuken of badkamer

Het feit dat de VvE doorgaans zorgt voor de opstalverzekering is geen reden om er blind op te vertrouwen dat je goed verzekerd bent. Controleer altijd of er überhaupt een opstalverzekering is afgesloten voor het gebouw, en zo ja, of de dekking voldoende is voor jou. Deze wordt namelijk berekend op de gemiddelde waarde van de appartementen in het gebouw. Het kan echter zo zijn dat jij een veel duurdere keuken of badkamer laat inbouwen. Als je dan niet bijverzekert, loop je het risico onderverzekerd te zijn. Bijverzekeren kan gewoon via dezelfde opstalverzekering die geldt voor het hele pand. Je kunt direct contact opnemen met de verzekeraar, of het via de VvE regelen.

Verzekering individueel appartement

Het is mogelijk dat in jouw appartementencomplex sprake is van een ‘slapende’ VvE die geen opstalverzekering geregeld heeft voor het gebouw. Je kunt je dan individueel verzekeren. Dit is wel relatief duur, omdat je de clausule ‘Verzekering individueel appartement’ op moet laten nemen in je verzekeringspolis. Met deze clausule ben je ook gedekt voor jouw aandeel in schade elders in het gebouw, bijvoorbeeld als er onverhoopt een boom omvalt tegen het gebouw aan. Omdat je dan in feite verzekerd bent voor een hogere waarde dan die van je eigen appartement, wordt als gevolg van het opnemen van deze clausule je premie met 25 procent verhoogd.

Schade maken bij een ander

Omdat je als bewoner van een appartement een gebouw deelt met andere bewoners, wordt bij de opstalverzekering vaak een appartementenclausule opgenomen. Deze clausule zorgt ervoor dat medebewoners hun schade ook vergoed krijgen als jij die opzettelijk of door onverantwoordelijk gedrag veroorzaakt hebt. Jij gaat dan niet zonder meer vrijuit; de verzekeraar zal bij jou aankloppen om de schade te verhalen.

Inboedel verzekeren en energie vergelijken

Je inboedel verzeker je uiteraard wel zelf. Deze kan zo zeer verschillen in waarde tussen de verschillende appartementen, dat het niet doenlijk is om er een gezamenlijke verzekering voor af te sluiten waarmee iedereen voldoende gedekt is zonder veel te veel of te weinig te betalen. Doorgaans sluit je ook je eigen energiecontract af. Voor hulp hierbij kun je gebruik maken van een van de vele energie vergelijk websites, waarmee je een inschatting kunt krijgen voor wat je bij welke energieleverancier kwijt zou zijn.

De belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een huis Lokaal nieuws dinsdag 07 april 2020

De belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een huis

Wanneer je besluit om een huis te kopen, komt hier een heleboel bij kijken. Zeker wanneer het je eerste koophuis betreft zal je hoogstwaarschijnlijk overvallen worden door allerlei zaken waar je rekening mee dient te houden. Daarom is het eens goed om een aantal onderwerpen op een rijtje te zetten die essentieel zijn wanneer je besluit om op huizenjacht te gaan. Hierdoor ben je in staat om het proces beter voor te bereiden en kom je achteraf niet voor verrassingen en teleurstellingen te staan.

Neem een aankoopmakelaar in de arm

Je koopt niet iedere dag een nieuwe woning en met de hedendaagse gekte op de huizenmarkt heb je over het algemeen weinig tijd om te beslissen. Het is daarom aan te raden om gebruik te maken van een professional die je op veel vlakken kan adviseren. Dit kan bijvoorbeeld zijn over de technische staat van het huis, de verkoopmarkt en onderhandelingen over de verkoopprijs. Een makelaar is hier dagelijks mee bezig en kan daarmee een hoop van jouw zorgen wegnemen. Een aankoopmakelaar is niet gratis, maar tegelijkertijd een onmisbare factor in de huidige huizenmarkt.

Let op het energielabel van de woning

Een belangrijk aandachtspunt bij het kopen van een woning is het energielabel. Die prachtige jaren 30 woning kan er natuurlijk enorm romantisch uitzien, maar waarschijnlijk moet je in dit geval wel rekening houden met hoge energiekosten. Het is de vraag of je dit op termijn nog wel de moeite waard vindt. Ieder huis krijgt een energielabel toegewezen en vraag daarom de makelaar altijd naar dit label. Kijk verder welke energiebesparende maatregelen de huidige bewoners al hebben genomen en ga actief energieleveranciers vergelijken . Door verschillende energiecontracten te vergelijken, kan je jaarlijks honderden euro’s besparen.

Vraag altijd om een bouwkundig rapport

Het kopen van een huis is een grote investering. Je wilt daarom te allen tijden voorkomen dat je na de aankoop voor grote verrassingen komt te staan. Aan de buitenkant kan een huis er fantastisch uit zien, maar op het tweede gezicht kan hier een heleboel onderhoud nodig zijn. Laat daarom altijd een bouwkundig rapport opmaken. In dit rapport gaat een deskundige door het hele huis heen om de staat van het huis te bepalen. Dit is enorm nuttig om te bepalen of de vraagprijs realistisch is en om voor jezelf te bepalen of je de komende jaren veel geld opzij zou moeten leggen voor onderhoud.

Informatie is macht bij het kopen van een huis

Er zijn nog tal van zaken waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een huis. De samenvattende tip is dat je altijd moet zorgen dat je goed geïnformeerd bent. Laat je ondersteunen door een professional, doe zelf wat onderzoek en stel de juiste vragen. Op deze manier kan het koopproces prettig verlopen en kun je nog tijdenlang met een goed gevoel in je droomhuis wonen.

Foto:  geralt | Pixabay

Je energiecontract bij een verhuizing Lokaal nieuws vrijdag 06 maart 2020

Je energiecontract bij een verhuizing

Een verhuizing betekent in de regel veel meer dan alleen maar een paar dozen en meubelstukken van de ene naar de andere woning vervoeren. Er moeten per slot van rekening tal van aanvullende zaken bij verschillende instanties en bedrijven geregeld worden. Dit geldt dus ook voor de energieleverancier waar je op dit moment gebruik van maakt.

Vast of variabel contract

In de eerste plaats is het van belang om te weten wat voor soort energiecontract je op dit moment bij je energieleverancier hebt. Is er sprake een vast contract voor bijvoorbeeld 1, 2 of 3 jaar of gaat het om een variabel contract zonder specifieke einddatum? Ben je namelijk in het bezit van een vast contract, dan kun je dat in de regel niet zomaar opzeggen. Ook niet als je verhuist. Voortijdige opzegging betekent in dat soort gevallen vaak dat de energieleverancier je een opzegboete in rekening brengt. Om dat te voorkomen is het dus verstandiger om je contract mee te nemen naar je nieuwe woonadres, zodat daar dan de rest van de looptijd uitgediend kan worden. Weet je niet zeker wat voor soort contract je op dit moment hebt, kijk dan op je jaarafrekening of neem contact op met je energieleverancier .

Onderneem tijdig actie

Ongeacht je huidige contractsituatie, is het altijd van groot belang dat je je energieleverancier tijdig op de hoogte brengt van je nieuwe adres. Er zijn ongeveer 2 weken nodig om wijzigingen door te voeren, dus zorg ervoor dat je je energieleverancier uiterlijk 14 dagen voor de sleuteloverdracht informeert. Aansluitend dien je binnen 5 dagen na de sleuteloverdracht de meterstanden door te geven aan je energieleverancier. Geef je niet tijdig je verhuizing door, dan betekent dit dat je in je nieuwe woning standaard energie van het regionale energiebedrijf geleverd krijgt. Je komt dan dus weliswaar niet zonder stroom en gas te zitten, maar betaalt in de regel wel een hoger (variabel) tarief, plus natuurlijk de kosten van je vaste contract, dat dan nog steeds gewoon doorloopt. Tijdig handelen voorkomt dus een hoop extra kosten.

Ander voorschotbedrag

Een nieuwe woning betekent ook vaak dat je energieleverancier een herberekening maakt van het maandelijkse voorschotbedrag. Het energieverbruik in je nieuwe woning kan namelijk (beduidend) anders zijn dan in je oude woning. Voor het bepalen van een nieuw voorschotbedrag maakt je energieleverancier gebruik van de op je nieuwe adres bekende statistische verbruiksgegevens, zodat zoveel mogelijk wordt voorkomen dat je bij de jaarlijkse eindafrekening veel moet bijbetalen.

Ideaal moment voor een overstap

Heb je op dit moment geen vast contract met een energieleverancier, dan is je verhuizing eigenlijk een uitgelezen moment om naar een andere, wellicht goedkopere aanbieder over te stappen. Middels het invullen van de postcode en het huisnummer van je nieuwe adres kun je erg gemakkelijk een energie vergelijk uitvoeren en ontdekken welke aanbieder voor dat adres op dit moment het goedkoopst is. Zo profiteer je bij het betrekken van je nieuwe woning meteen van de meest aantrekkelijke tarieven. Ook in dit geval geldt echter dat tijdig handelen – dus uiterlijk 2 weken voor de sleuteloverdracht – noodzakelijk is.

Lokaal nieuws woensdag 26 februari 2020

Besparen op uw energierekening, hoe doet u dat?

Energie kan erg prijzig zijn. Toch kunt u niet opeens stoppen met energie gebruiken. Energie is nodig voor enorm veel verschillende alledaagse dingen. Denk aan warmte en licht. Energie is dus eigenlijk een eerste levensbehoefte geworden. Toch zijn er wel een aantal manieren om de kosten van de energierekening toch enigszins te drukken.
Besparen op energie
De meest voor de hand liggende methode om de kosten van uw energierekening te verlagen is het besparen op energie. Toch slagen er niet veel mensen in dit ook daadwerkelijk goed uit te voeren en vol te houden. Hier een aantal tips die het u makkelijker maken om te besparen op energie:
•Laat apparaten niet in het stopcontact zitten als u deze niet gebruikt.
•In plaats van het wassen op hoge temperatuur, was eens op een lagere temperatuur: 30-40 graden. Of nog beter gebruik de wasmachine niet en was af en toe eens met de hand.
•Gebruik ledverlichting. Led lampen zijn de meest zuinige lampen die er zijn.
•Verminder het gebruik van de droger. In de zomer kunt u makkelijk uw kleding aan een waslijn hangen om te laten drogen. Hierdoor gebruik je geen energie van de droger.
Ga voor de goedkoopste energieleverancier
De makkelijkste manier om een goedkopere energierekening te krijgen is het overstappen op de energieleverancier die voor u het meest voordelig is. U kunt erg makkelijk overstappen via Easyswitch . Naast de eerder genoemde tips is er nog een makkelijke manier om te besparen op je energierekening. Dit kun je doen door energieleveranciers met elkaar te vergelijken en natuurlijk kiezen voor de goedkoopste. Gelukkig hoeft u dit niet zelf te doen. Energie vergelijken kunt u doen via het internet.

Kantoorpand in Almere steeds populairder Lokaal nieuws maandag 17 februari 2020

Kantoorpand in Almere steeds populairder

Waar je nog geen 50 jaar geleden alleen een weids uitzicht over het water had, ligt nu een bruisende stad. Almere is de afgelopen twintig jaar volgens het CBS landelijk het snelst gegroeid als het aankomt op inwoneraantal, economie en werkgelegenheid. Intussen betreft het qua inwonersaantal al de zevende gemeente in Nederland. Veel van deze mensen waren voor werk gebonden aan Amsterdam of het Gooi. Dit werd mede veroorzaakt door het slechte imago dat de kantorenmarkt in Almere had. Dit is nu echter niet meer het geval, merkt Spring Real Estate .

Verbeterd imago

Almere was niet een van de plaatsen waar een bedrijf snel aan zou denken als ze een nieuw kantoorpand overwogen. Er was en is nog steeds veel vraag naar kantoorruimte in Amsterdam en kantoorruimte in Utrecht . Nu er echter een krapte in deze steden is ontstaan met fors stijgende prijzen als gevolg, weten bedrijven de stad Almere steeds vaker te vinden. Volgens het CBS ontstaat er ook door het groeiende aantal inwoners, snelle economische groei en positieve vooruitzichten extra vraag naar voorzieningen zoals kantoorruimte in Almere .

Betere aansluiting tussen vraag en aanbod

Almere profiteert dan ook eindelijk van het momentum op de kantorenmarkt. Dit komt onder andere door de groei van flexibele kantoorconcepten. Een goed voorbeeld hiervan zijn de ontwikkelingen in en rondom het stationsgebied. Het WTC Almere fungeert als landmark, als grootste kantoorgebouw van de stad en ook nog eens het hoogste WTC gebouw van de Benelux. Zowel in als rond het WTC worden er inmiddels diverse flexibele kantoorruimte-oplossingen aangeboden binnen de bestaande panden. Hier zijn al enkele werkplekken voor kortere tijd te huren voor een aantrekkelijk bedrag. Betaalbare kantoorruimte vinden die voldoet aan je wensen en eisen is hier goed mogelijk.

Leegstand neemt verder af door transformaties

Monotone bedrijventerreinen worden ouderwets gevonden en zijn daarom niet meer interessant. In veel andere steden in Nederland heeft de afname van aanbod van kantoorruimte door transformatie naar woningen gezorgd voor herstel van onder andere de kantorenmarkt. Dit lijkt ook het geval te gaan zijn bij de kantoorruimte in Almere. Rond het station en in het centrum wil Almere jaarlijks 100 tot 200 woningen gaan realiseren. Door nieuwbouw, of door de transformatie van bestaande kantoorpanden. Een goed voorbeelden van een transformatie is De Aardbei aan de Landdrostdreef. Hier profiteert de Eurotoren aan de Landdrostdreef weer van, die momenteel ook nog eens grootschalig gerenoveerd wordt.

Goede bereikbaarheid

Een van de grootste voordelen van een kantoor in Almere is de goede bereikbaarheid. Zeker doordat tijdens de spitstijden de grootste verkeersdrukte in tegengestelde richting aanwezig is. De stad is via de A6 snel en gemakkelijk te bereiken vanuit Amsterdam en Schiphol. Daarnaast zijn kantoren rond het Centraal Station of Almere-Poort eenvoudig te bereiken via een van deze stations. Het station Almere-Centrum zal de komende jaren overigens gemoderniseerd worden, een van de investeringen van de gemeente. De reistijd tussen Almere en Amsterdam bedraagt slechts 20 minuten.

Onderdeel van Metropoolregio Amsterdam

Almere is onderdeel van de MRA, de Metropoolregio Amsterdam. Na Amsterdam is het de grootste stad in de MRA. De regio behoort tot de Europese top vijf van economisch sterke regio’s. Ze hebben diverse doelstellingen zoals het bouwen van woningen, het verbeteren van de bereikbaarheid en het aanjagen van de economie. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan duurzaamheid, innovatie en een circulaire economie.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Almere.

Aanmelden