Lokaal nieuws maandag 25 januari 2021 Bron: Boss

In BOSS woon je in het slimme én duurzame huis van de toekomst

De energiewereld is volop in beweging. In Nederland willen we zo snel mogelijk van het gas af en dat biedt volop ruimte om met alternatieven te komen die niet alleen schoner zijn, maar vooral ook comfortabeler en slimmer voor de eindgebruiker. De e-homes van econic maken het mogelijk. Ook in BOSS.

De energiewereld is volop in beweging. In Nederland willen we zo snel mogelijk van het gas af en dat biedt volop ruimte om met alternatieven te komen die niet alleen schoner zijn, maar vooral ook comfortabeler en slimmer voor de eindgebruiker. De e-homes van econic maken het mogelijk. Ook in BOSS.

Jochem Kropff is e-home consulatnt bij econic, een van de projectpartners in BOSS. “Wij zijn gevraagd om de energievoorzieningen voor de bosvilla’s vorm en inhoud te geven. Dat doen we met onze e-home service. Een e-home regelt dat je huis duurzaam wordt verwarmd in de winter en gekoeld in de zomer en dat er altijd warm water beschikbaar is. De elektriciteit die hiervoor nodig is, wordt zoveel mogelijk opgewekt met zonnepanelen.”

Slim bezit
“Bij econic leveren we geen producten, maar bedenken we de beste energieoplossing voor elke woning. Dat doen we door slimme apparaten aan elkaar te koppelen zoals warmtepompen, zonnepanelen, batterijen en laadpalen. Maar we gaan nog een stapje verder. Met onze e-home service hoef je niet zelf niet te investeren in deze apparaten. Voor een vast bedrag per maand installeren en onderhouden wij je e-home. Dat noemen wij ‘slim bezit’. Je wordt member van econic en vervolgens zorgen wij overal voor. Wij blijven eigenaar van de installatie, garanderen de werking en dragen zorg voor het onderhoud. En is er een storing of moet er iets vervangen worden? Dan regelen we dat gewoon. Zonder extra kosten of moeilijk gedoe. Maar uiteraard kun je er ook voor kiezen de apparaten te kopen. Je kunt dan gewoon member blijven zodat je onbezorgd van je woning kunt blijven genieten.”

Pomp en panelen
“Voor Boss hebben we gekozen voor een luchtwaterwarmtepomp, die wordt geplaatst in de technische ruimte van de woning. Op deze plek in Almere konden we geen gebruik maken van bodemenergie. Dat had te maken met de lokale restricties op grondboringen. Voor de elektriciteit plaatsen we zonnepanelen op de nokken van de daken. In eerste instantie onderzochten we de mogelijkheid van een collectief zonnepark in BOSS, maar dat bleek helaas niet mogelijk. De oplossing waarvoor nu gekozen is, biedt echter bijna exact dezelfde voordelen.”

Een e-home groeit mee
“Een e-home groeit met je mee als er nieuwe innovaties op de markt komen. Zo kan ervoor gekozen worden zelf opgewekte energie in een thuisbatterij op te slaan. Of warmte en stroom met de buren te delen als de techniek dit toelaat. Ook het toevoegen van luchtzuivering is mogelijk. Wil je in de toekomst een grotere boiler omdat je gezin groter wordt, extra zonnepanelen of een laadpaal voor een elektrische auto laten plaatsen? Geen probleem. In no time passen we je e-home aan.”

Beter voor mens en de natuur
E-homes komen tegemoet aan de verschuiving die nu plaatsvindt van bezit naar beschikbaarheid en gebruik. Jochem besluit: “Je ziet dat al in de automobielwereld waar deelauto’s steeds populairder worden. Mensen willen wel het gemak, maar niet meer de financiële zorgen. Daar spelen wij op in met onze oplossingen. In een e-home beschik je altijd over energie, zonder dat je eigenaar bent van allemaal dure apparaten. Maar misschien nog wel het mooiste: met een e-home zorgen we samen voor een schonere, duurzamere en emissievrije wereld die beter is voor de mens en voor de natuur.”

Meer weten over Boss

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Almere.

Aanmelden