Lokaal nieuws maandag 11 januari 2021 Bron: Boss

GROWING GREEN CITIES TIJDENS FLORIADE IN ALMERE

Groen, voeding, energie en gezondheid... dit zijn de thema’ s tijdens de Floriade Expo 2022. Vanaf 14 april 2022 is Almere een half jaar hét podium voor de meest aansprekende tuinbouwtentoonstelling ter wereld.

Floriade is een levend laboratorium. De Nederlandse tuinbouw presenteert, samen met nationale organisaties & internationale deelnemers, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Met inspirerende tentoonstellingen van landen en innovatieve bedrijven uit de groensector en daarbuiten.

Inspiratie en voorbeelden
Growing Green Cities is het hoofdthema van Floriade Expo2022. Met Growing Green Cities (GGC) laat Almere oplossingen zien voor uitdagingen en vragen rondom natuur in de stad, groene energie, gezondheid en (lokale) voeding. En waar we de oplossing nog niet hebben, gaan we op zoek naar inspiratie en groene voorbeelden.

Zien, ruiken en proeven
Tijdens de Expo kun je nieuwe ontwikkelingen en innovaties in de Nederlandse tuinbouw ontdekken en geraakt worden door wat je ziet, ruikt en proeft. Met als doel dat dit je stimuleert tot verandering. Verandering in de manier waarop je leeft, je voeding, een groene woon- en leefomgeving en een verantwoord gebruik en duurzame toepassing van water en energie.

Al open in 2021
Het Expo-terrein is inmiddels volop in aanbouw en het wordt prachtig. Het Arboretum vormt de basis van het 60 hectare grote Floriade park. Dit is de groene structuur over de hele Expo. Het Arboretum is een idee van architect- en stedenbouwkundige Winy Maas, die het masterplan voor het Expo-gebied ontwikkelde. Vanaf voorjaar 2021 kun je het terrein al bezoeken. Een absolute aanrader voor een geweldig groen dagje uit!

Meer weten? Neem dan alvast een kijkje op www.floriade.com.

Meer weten over Boss

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Almere.

Aanmelden