Mobiele airco
Lokaal nieuws maandag 07 maart 2022

Trap als blikvanger

De trap is vaak een van de eerste dingen die je ziet als je een hal, en dus een huis, binnenstapt. Hoe gaaf is het om hier dan meteen een blikvanger van te maken?!

Schilderen

Zijn de tredes van je trap nog helemaal kaal. Dan is het schilderen van je trap misschien wel de makkelijkste optie. Je kan er voor kiezen om de trap volledig in een kleur te schilderen en hiermee een strak beeld creƫren, maar je kan ook heel makkelijk speelsheid aanbrengen door in het midden van de tredes een loper te maken. Je schildert de tredes bijvoorbeeld wit met in het midden een zwarte baan. Strakke lijnen maak je met behulp van tape of schakel een schilder in Almere in.

Bedekking

Zit er op je trap al vloerbedekking of overzet treden? Dan kies je waarschijnlijk ook sneller voor een nieuwe bedekking in verband met eventuele lijmresten. Bedekking op je tredes werken ook dempend wat vaak prettig is als je met meer mensen, en vooral met kinderen, in een huis woont. Naast tapijt en overzet treden zijn er vele andere mogelijkheden zoals laminaat, massief hout, tegels, steentapijt of betonstuc. Elke mogelijkheid heeft zijn eigen look en feel waardoor je jouw trap helemaal naar wens kunt laten bekleden.

Lades

Heb je een open trap met een ruimte eronder die je niet optimaal gebruikt? Dan kan het een heel gaaf idee zijn om lades onder je onderste traptreden te maken. Deze ruimte kan je dan gebruiken om bijvoorbeeld schoenen op te bergen of andere rommeltjes die je anders in de gang hebt rondslingeren.

Trapleuning

Vergeet ook zeker je trapleuning niet! Je kan je bestaande trapleuning een nieuwe look geven door hem te schilderen of vervangen door bijvoorbeeld een gaaf stalen model als je van een industriƫle look houdt.

Muren

Ook de muren naast de trap spelen een grote rol in het totaalplaatje. Wil je jouw trap zelf echt de blikvanger laten zijn? Kies dan voor een neutrale kleur en laat de muur verder kaal. Maar het ook heel gaaf zijn om de muur in dezelfde kleur te verven als de trap waardoor het een geheel wordt.

Verlichting

Verlichting op je traptreden geven niet alleen een heel luxe gevoel, maar is ook extra veilig. Je kunt kiezen voor verlichting die je zelf aan en uit doet, of voor verlichting die reageren op beweging. Bij elke stap die je neemt, springt er dan weer een lampje aan.

En als je dan de trap gedaan hebt, mag de rest van de hal natuurlijk niet vergeten worden!

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Almere.

Aanmelden