Mobiele airco
Lokaal nieuws dinsdag 21 september 2021

Verhuizen naar nieuwbouw

Als iemand gaat verhuizen dan komt daar het een en ander bij kijken, ook als het een nieuwbouwhuis is. Er zijn een aantal aandachtspunten die zeker niet vergeten mogen worden, naast het inrichten van het huis en het verhuizen. Meestal vraagt verhuizen naar een nieuwbouwhuis zelfs nog wat meer aandacht.

Verzekeringen checken

Allereerst moet er gecheckt worden of alle verzekeringen in orde zijn. Misschien zijn er al verzekeringen op het oude huis, maar het is belangrijk dat het nieuwe huis ook verzekerd is. Ook al staat het nog leeg. Opstalverzekering vergelijken is altijd verstandig en hetzelfde geldt eigenlijk voor de inboedelverzekering. Misschien blijkt na het vergelijken wel dat de verzekeringen veel goedkoper of beter uitpakken. De inboedelverzekering is voor alles in en om het huis wat los is en een opstalverzekering is voor de schade aan het huis zelf en alles wat hieraan vastzit.

Check bij de oplevering

Het is belangrijk dat de woning goed wordt gecheckt bij de oplevering. Mankementen moeten binnen drie maanden na oplevering opgelost worden. Neem voor de oplevering eventueel een deskundige mee.

Hou rekening met vocht

In een nieuwbouwhuis kan wel 4000 liter vocht zitten, dat is bijna een flink opblaaszwembad vol. Het duurt wel twee jaar voordat al het vocht uit de woning verdwenen is. Hou hier rekening mee met het kiezen van de wand- en vloerbekleding. Een specialist kan met de keuze helpen.

Energie en internet regelen

Zorg dat bijtijds de energieleverancier is ingelicht en kies op tijd een provider voor de nieuwe woning. Al het te laat geregeld wordt, bestaat de kans dat er de eerste dagen geen licht, warmte of internet is. Ook hier is vooraf vergelijken een verstandige optie. Vergeet ook de waterlevering niet. Als het goed is, heeft de aannemer al gezorgd dat het huis is aangesloten op de waterleiding. Laat de eerste drie maanden iedere dag de waterleidingen even goed doorlopen. Dit hoeft niet bij de toilet of de douche.

Tuin

Waarschijnlijk heeft de tuin niet echt prioriteit als je gaat verhuizen. Meestal is er binnen al genoeg te doen. Bij een nieuwbouwhuis is de kans groot dat er slechts een paar tegels in de tuin liggen. Bij regen betekent dat al snel dat mensen modderige of zanderige schoenen krijgen en hiermee het huis inlopen. Soms kan tijdelijk een stukje kunstgras plaatsen al een ideale oplossing zijn. Tijdelijke bestrating of metalen platen naar de voordeur van het huis is zeker voor de verhuisdag prettig.

Beveiliging

Staat er in het nieuwe huis al een mooie keuken met dure apparatuur of staan er andere waardevolle spullen in het huis en is het nog niet bewoond? Dan is beveiliging van het huis zeker het overwegen waard. Al hangt er maar een (nep)camera.

 

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Almere.

Aanmelden