Mobiele airco
Lokaal nieuws donderdag 22 juli 2021

Verhuizen? Vergeet de autoverzekering niet

Een verhuizing betekent niet alleen het inrichten van de nieuwe woning, maar ook het regelen van de verzekeringen. Een verzekering die mensen zeker niet moeten vergeten is de autoverzekering. Waar de Belastingdienst jouw nieuwe adres automatisch doorkrijgt, geldt dit niet voor de autoverzekeraar. Je zult dus zelf je nieuwe adres moeten doorgeven. Dit is ook gelijk een mooie gelegenheid om je huidige verzekering onder de loep te nemen.

Premie autoverzekering woonplaats afhankelijk

De premie van de autoverzekering is van meerdere factoren afhankelijk. Zo wordt er gekeken naar je leeftijd, het type auto én het aantal schadevrije jaren. Ook wordt er gekeken naar jouw woonadres. Een adreswijziging betekent dus automatisch een premiewijziging. Verzekeraars kijken bij het bepalen van de nieuwe premie naar de kans op diefstal en schade op het nieuwe adres. De kans op autoschade is groter in een drukke stad dan op het platteland. Wanneer je van een klein dorp naar Almere verhuisd zal de premie van de autoverzekering daarom ook stijgen. Den Haag is de duurste stad om de auto te verzekeren. In de hofstad worden jaarlijks veel auto’s gejat en gebeuren er veel auto-ongelukken. Verzekeraars berekenen dit risico door in de premie van de autoverzekering. Maandelijks is een Hagenaar gemiddeld €34,98 kwijt voor de autoverzekering. Groningers zijn het goedkoopste uit. Zij betalen 'slechts' €25,01 per maand voor de autoverzekering.

Nieuwe autoverzekering afsluiten

Vaak loont het om een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Verzekeraars geven nieuwe klanten namelijk vaak een welkomstkorting. Bovendien kan de nieuwe situatie ervoor zorgen dat een andere autoverzekering en dekking beter bij jouw nieuwe situatie past. Een autoverzekering sluit je in principe voor één jaar af. Sommige verzekeraars bieden je de mogelijkheid tussentijds op te zeggen, bij anderen moet je het jaar afwachten. Het is dus verstandig om na te gaan of het mogelijk is om jouw autoverzekering op te zeggen. Vervolgens kun je verschillende autoverzekeringen vergelijken en opnieuw de auto verzekeren.

Besparen op de autoverzekering

Automobilisten kunnen op verschillende manieren besparen op de autoverzekering. Zo is het mogelijk om de autoverzekering gelijk voor een jaar te betalen. Hierdoor ben je 6 procent goedkoper uit. Daarnaast kun je ook door een andere dekking te kiezen flink besparen op de verzekering. Veel mensen hebben een dekking die niet goed bij de leeftijd en de waarde van hun auto past. Voor auto's dan 10 jaar is een WA+ verzekering voldoende. Ook is het verstandig om kleine schades zelf te betalen. Als je schade claimt, verlies je (meestal) je no-claimkorting. Hierdoor stijgt de premie. Daarom is het soms voordeliger om kleine schades zelf te betalen, dan jarenlang een hogere premie te betalen. Tot slot kun je ook op de premie besparen door een hoger eigen risico af te sluiten. Een hoger eigen risico, betekent een lagere premie. Deze optie is alleen interessant als je genoeg spaargeld hebt om eventuele schade zelf te betalen.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Almere.

Aanmelden