Lokaal nieuws woensdag 29 juli 2020

Huis gekocht? Hoe nu verder….

cMBqvFJ.png

Je hebt plannen om een huis te bouwen of verbouwen maar er komt veel op je af. De meeste mensen hebben geen idee waar te beginnen en worden overvallen door vragen van aannemers en projectontwikkelaars. Er ís een handige manier om de regie in eigen hand te houden. Maak een stappenplan zodat je weet wanneer je welke keuzes moet maken. In dit blog vertel ik je er meer over…

Al3Alpk.jpg

Sfeer & Stijl

Veel mensen denken dat bij de oplevering van de woning pas over een stijl en sfeer nagedacht moet worden. Belangrijk is om hier juist mee te beginnen. Je kan dan beter keuzes maken.

Er zijn veel verschillende stijlen die aantrekkelijk lijken maar daardoor bestaat het risico dat er geen eenheid gecreëerd. Door eerst beelden te zoeken van interieurs die je aanspreken, kan je je koers bepalen. Blijkt dat de stijlen behoorlijk uiteenlopen, kies dan voor één rode draad. Stijl is echter geen “kant en klaar” concept, te vangen in termen als industrieel, landelijk, puur of Scandinavisch. Binnen stijlen zijn veel nuances mogelijk.

Als interieurontwerper kan ik je helpen stijlen te onderscheiden door middel van een moodboard. Dit is een verzameling van beelden die de sfeer uitstralen van je nieuwe inrichting. Een moodboard vertelt iets over kleur, vorm, materiaal en structuur. Het moodboard is een reflectie van wat jij mooi vindt. Het wordt de leidraad voor jouw nieuwe inrichting.

Vloer en keuken

Nadat je hebt bepaald welke sfeer je wilt in je huis ga je naar de basis:  de vloer en keuken. Bij de vloerkeuze zijn er ook zijn er praktische overwegingen zoals vloerverwarming, rekening houden met kinderen, huisdieren en omgeving.

De keuken is een onderdeel van je woning. De stijl van je interieur kan je doorvoeren in je keuken. Kleuren en materialen in de keuken moeten aansluiten bij de rest van je interieur.

SCuEb6g.png

Voordat je naar een keukenzaak gaat is het verstandig een plan voor je keuken te hebben. Zoek online afbeeldingen van keukens die je mooi vindt en probeer te ontdekken wat je daarin aanspreekt. Welke apparatuur wil je graag in je keuken, greeploos of juist mooie deurknopjes. Een maatwerk keuken kan een goede oplossing zijn en hoeft niet duurder te zijn dan een kant en klare keuken.  

Indeling en meubilair

Het keukenontwerp  is ook al onderdeel van de indeling. Bij de indeling komen aantal punten naar voren. Wat is belangrijk? Hoeveel ruimte is daarvoor nodig? Wil je een woonkeuken? werkplek in de woonkamer?  Vaak is de eettafel de centrale plaats voor activiteiten. Geef die tafel de ruimte. Verbinding maken met buiten maakt je leefruimte groter.

Een goede interieurontwerper weet hoeveel ruimte je voor bepaalde functies nodig hebt. Hoe groot moet de doorgang zijn? Welke afstand houd je aan om tv te kunnen kijken? Een interieurontwerper zorgt ook voor zichtlijnen en looplijnen en maakt een indeling waar alle ingrediënten in zitten,

Op tekening zie je hoe groot de tafel mag worden en welke afmeting je bank mag hebben. Wanneer je de meubels die ingetekend staan bij elkaar gaat of laat zoeken, ontstaat je meubelplan. Je kiest meubels die passen bij je moodboard. Zo ontstaat de stijl die je wilt!

LDz6e76.png

Heb je deze stappen gedaan dan ben je er nog niet. Een verlichtingsplan, materiaal- en kleurplan en natuurlijk ook de finishing touch mag je niet vergeten voor een mooi eindresultaat. Wil je hier meer over weten laat het me weten!

Heb je zelf geen tijd, zin of aanleg om interieurplannen te maken, schakel dan in een vroeg stadium hulp in van een interieurontwerper. Graag maak ik samen met jou een mooi plan om jouw woning een persoonlijk karakter te geven.

Vraag naar de mogelijkheden via www.lettiemackay.nl | info@lettiemackay.nl.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Almere.

Aanmelden