Lokaal nieuws woensdag 06 januari 2021

Beveilig je woning tegen inbraak

Een nieuwbouwwoning wordt normaliter opgeleverd met een goed slot op de voor- en achterdeur. Maar of dit voldoende is om je nieuwe woning daadwerkelijk goed te beveiligen, is de vraag. Je kunt je woning dan ook extra beveiligen tegen inbraak. Welke mogelijkheden zijn er allemaal om je nieuwe woning optimaal tegen inbraak te beveiligen?

Veiligheidssloten

Het ene slot is niet het andere slot. Er zijn dan ook talloze soorten sloten, waarbij het ene slot een betere beveiliging heeft dan het andere slot. Wil je een goed voordeurslot dat lastig te forceren is? Dan kom je niet onder een cilinderslot uit. De naam geeft het al aan: dit slot bestaat uit een cilinder met het slotmechanisme in de deur. Een cilinderslot kan enkel met een speciale sleutel worden geopend. Maar ook van een cilinderslot zijn diverse kwaliteiten beschikbaar. Wil je voor echte zekerheid gaan? Kies dan voor een veiligheidsslot met het SKG-keurmerk. Het gaat er bij een SKG-slot niet om dat deze in het geheel niet te forceren is, want alle sloten zijn te forceren. Wel is het zo dat SKG-sloten niet snel zijn te forceren. En tijd is het belangrijkste voor een inbreker. Voor een inbreker moet een slot in ten hoogste een minuut te forceren zijn, anders is het niet de moeite waard omdat het risico om betrapt te worden te groot wordt. SKG-sloten zijn pas na minimaal drie minuten te forceren en de beste SKG-sloten zelfs pas na vijf minuten.

Alarmsysteem

Een klassiek alarmsysteem wordt niet zo heel vaak in woonhuizen geplaatst, maar wel veel in bedrijven. De reden is vooral omdat een alarmsysteem behoorlijk prijzig is. Een alarmsysteem bestaat uit sensoren en een alarmkastje. Soms maakt ook een alarmlicht deel uit van het alarmsysteem. Zodra de sensoren beweging constateren gaat het alarm af en dat schrikt inbrekers af. Een andere reden waarom voor woonhuizen vaak niet voor een alarmsysteem gekozen wordt, is dat de het op de zenuwen kan werken van de bewoners. Je moet bij binnenkomst van je woning binnen een bepaalde tijd het alarm uitschakelen, anders gaat deze alsnog af. Wanneer je de code niet zo snel meer weet heb je dus een probleem.

Beveiligingscamera's

De meest gekozen woningbeveiliging is één of meerdere beveiligingscamera's. Een beveiligingscamera is een goede vorm van preventieve beveiliging. Wanneer een camera in het zicht hangt bij de voordeur, zal een inbreker er al snel voor kiezen om je woning over te slaan. Je kunt een camera ook binnen aansluiten, zodat je bij een inbraak in ieder geval de inbreker kunt betrappen en de beelden kunt overdragen aan de politie. Met een mobiel abonnement met databundel kan je overal en altijd op je telefoon de beelden van de beveiligingscamera in de gaten houden. Wanneer de camera beweging detecteert krijg je via een app een melding. Je kunt dan live meekijken of de opgeslagen beelden later terugzien. Dit is zelfs mogelijk als je aan de andere kant van de wereld zit.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Almere.

Aanmelden