Lokaal nieuws woensdag 26 februari 2020

Besparen op uw energierekening, hoe doet u dat?

Energie kan erg prijzig zijn. Toch kunt u niet opeens stoppen met energie gebruiken. Energie is nodig voor enorm veel verschillende alledaagse dingen. Denk aan warmte en licht. Energie is dus eigenlijk een eerste levensbehoefte geworden. Toch zijn er wel een aantal manieren om de kosten van de energierekening toch enigszins te drukken.

Besparen op energie

De meest voor de hand liggende methode om de kosten van uw energierekening te verlagen is het besparen op energie. Toch slagen er niet veel mensen in dit ook daadwerkelijk goed uit te voeren en vol te houden. Hier een aantal tips die het u makkelijker maken om te besparen op energie:

•Laat apparaten niet in het stopcontact zitten als u deze niet gebruikt.

•In plaats van het wassen op hoge temperatuur, was eens op een lagere temperatuur: 30-40 graden. Of nog beter gebruik de wasmachine niet en was af en toe eens met de hand.

•Gebruik ledverlichting. Led lampen zijn de meest zuinige lampen die er zijn.

•Verminder het gebruik van de droger. In de zomer kunt u makkelijk uw kleding aan een waslijn hangen om te laten drogen. Hierdoor gebruik je geen energie van de droger.

Ga voor de goedkoopste energieleverancier

De makkelijkste manier om een goedkopere energierekening te krijgen is het overstappen op de energieleverancier die voor u het meest voordelig is. U kunt erg makkelijk overstappen via Easyswitch. Naast de eerder genoemde tips is er nog een makkelijke manier om te besparen op je energierekening. Dit kun je doen door energieleveranciers met elkaar te vergelijken en natuurlijk kiezen voor de goedkoopste. Gelukkig hoeft u dit niet zelf te doen. Energie vergelijken kunt u doen via het internet.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Almere.

Aanmelden