Lokaal nieuws woensdag 06 november 2019

Beroepen die nodig zijn bij het bouwen van een nieuw huis

Bij het bouwen van een nieuw huis komt veel kijken, het is zeker niet een gemakkelijk iets. Integendeel zelfs, het is een lang en lastig proces. Bovendien kost het erg veel geld, dit is zeker niet te onderschatten. Daarnaast werken veel mensen mee aan het ontwikkelen van een woning, hieronder vind je een lijst van al deze werklieden.

Uitvoerder

De uitvoerder van het bouwbedrijf heeft de leiding op de bouwplaats. Hij of zij organiseert het dagelijkse werk. De uitvoerder stuurt dus onder meer personaal aan, terwijl het ook de planning, kwaliteit en begroting bewaakt en controleert. De taak van een uitvoerder is om ervoor te zorgen dat alles op de bouwplaats zo gaat als vooraf op het kantoor is bedacht.

Klusjesman

Een klusjesman kan je op allerlei manieren helpen, het is dan ook een echte vakman. Soms wordt hij of zij een manusje-van-alles genoemd, wat zeker klopt. Een klusjesman uit Almere kun je namelijk inzetten voor veel taken. Zodoende zijn ze erg flexibel en breed inzetbaar, ze zijn namelijk niet gebonden aan specifieke klussen. Over het algemeen heeft een klusjesman overal verstand van.

Architect

Een architect is natuurlijk de persoon die het huis ontwerpt, maar het bestaat uit meer dan puur het ontwerpen van een gebouw. Je moet als architect namelijk ook een inschatting maken van hoeveel geld het project ongeveer gaat kosten. Het kan zelfs voorkomen dat je een maquette moet bouwen, wat een kleine versie is van het huis.

Metselaar

Een metselaar is verantwoordelijk voor het maken van de muren en de wanden in de bouw. Hierbij kun je onder meer denken aan het metselen of het lijmen van de binnen- en buitenmuren van de woning. Hiervoor gebruik je bijvoorbeeld baksteen, metselspecie en kunststeen. Je bent dan ook breed inzetbaar.

Loodgieter

Ook een loodgieter werkt mee aan de bouw van een woning. Hij of zij richt zich namelijk op de aanleg van sanitair, waterleidingen en verwarmingsinstallaties. Een loodgieter uit Almere kan bovendien het onderhoud en de reparatie hiervan doen als dit nodig is. Ze zijn dan ook onmisbaar in de bouw.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Almere.

Aanmelden